[操作疑難] hubs + 4台 ROUTER 點設定???

目標係 4個不同地方都可以用WIFI

pccw 入線去hubs  分4條線  
去左router A, B ,C, D

router A, B ,C, D 全部都SET 相同SSID 同PW
之後係4個不同地方都收到WIFI
一個星期之後用唔到~~知唔知咩事??

問左PCCW  CHECK過信號冇問題
試過直入電腦都上到網

fransh 發表於 2014-10-14 04:53 PM

即係想拎四粒IP?
邊有咁著數呀

即係想拎四粒IP?
邊有咁著數呀
TH30 發表於 2014-10-14 17:09

想4個ZONE都可以用WIFI 上網咋

想4個ZONE都可以用WIFI 上網咋
fransh 發表於 2014-10-14 17:21

主router 去咗邊?

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

主router -> a-d router (行ap mode/Repeater mode).
我懷疑你之前上到係某一個router 信號“勁”,4個ZONE先上到,其實唔只SET 相同SSID 同PW,仲有邊條頻道channel etc.. (有錯請其他師兄指正)

目標係 4個不同地方都可以用WIFI
fransh 發表於 2014-10-14 04:53 PM

你個pccw 入線係咩黎?光纖盒定pccw router定咩?
請附圖