求VPN Router 推介

每月有一兩天到内地,希自設VPN router 可上Facebook 等. 求推介Router. 已上網找多介給AC66U,但好似太貴了,尚有其它推介嗎?

每月有一兩天到内地,希自設VPN router 可上Facebook 等. 求推介Router. 已上網找多介給AC66U,但好似太貴了 ...
vavi 發表於 2014-10-27 12:06

我用Asus N12-D1 set VPN,在國内用聯通,so far so good.

via HKEPC Reader for Android

我用Asus N12-D1 set VPN,在國内用聯通,so far so good.

big138 發表於 2014-10-27 12:53

師兄 ,我都係用聯通,可上Facebook 等嗎?

聯通好多地區都block PPTP.
平嘅router support嘅vpn就只有PPTP,一係就OpenVPN(新手黎講會覺得好難set)

最好check清楚先買,唔係比咗錢又用唔到就好慘.

仲有,一個月先返1,2日。其實咪當比一兩日自己唔好上facebook囉.
VPN翻牆有時好麻煩,唔係成日用我覺得唔搞好過.

師兄 ,我都係用聯通,可上Facebook 等嗎?
vavi 發表於 2014-10-27 14:03

我多數廣東同上海用,聯通用145字頭data card,VPN番屋企,睇毒果上菲時卜OK喎。

totolink a2004ns HK$3xx, 內置vpn, 不二之選

我多數廣東同上海用,聯通用145字頭data card,VPN番屋企,睇毒果上菲時卜OK喎。

via HKEPC Reader for A ...
big138 發表於 2014-10-27 17:09

師兄是否用openvpn?

師兄是否用openvpn?
vavi 發表於 2014-10-28 10:37

執个舊router, 刷gargoyle firmware,内置有openvpn server, pptp client 及ddns.

回覆 9# gasketss

謝師兄意見,我要google下先知你講乜