真心一問,HKBN轉唔轉PCCW/和記好?

原本用開78$100M一個月,明年1月到期,看續約,得158+1張電影=100M
坦白適感覺100M太慢,想升級500M/1000M 問客主任,回覆後仲大獲,無哂位暫時升級唔到.....
眼見自己100M 要158 , PCC 500M 都係158不如轉,和記仲平 ,但係見到各位巴打中伏POST
,,,,,想問(1) 樂視香港算唔算大陸?? (2)會BT PCC 會鎖? (3) 無哂位真係無辦法???

PCCW 無鎖bt,我bt開果D種快過HKBN唔少
和記就肯定中伏

PCCW158 500M 連WiFi?如果佢唔比真ip你,又係伏

PCCW 無鎖bt,我bt開果D種快過HKBN唔少
和記就肯定中伏

PCCW158 500M 連WiFi?如果佢唔比真ip你,又係伏 ...
冰水半糖 發表於 2014-11-8 23:44

因為HKBN 用開都係浮動,照計真唔真ip 都無分別??

回覆 3# hkmand001

HKBN個浮動浮成年先會轉一次
    #2講既唔比真IP係講緊PCCW個室內WIFI會食左個IP,令到你ROUTER只可以用假IP,變左例如IP CAM等用唔倒

只要你唔要室內wifi佢就唔會比隻router你

只要你唔要室內wifi佢就唔會比隻router你
slxar 發表於 2014-11-9 00:02

如果唔要室內wifi,,router無用啦WO, 因為我有平板手機都係要WIFI , 唔室內wifi,平板手機室內上唔上到網???

用自己的router得唔得?

hkbn bt好滿意

如果唔要室內wifi,,router無用啦WO, 因為我有平板手機都係要WIFI , 唔室內wifi,平板手機室內上唔上 ...
hkmand001 發表於 2014-11-9 00:33

你自己買個router 就得

你自己買個router 就得
keungngan 發表於 2014-11-9 08:37

無左室內wifi,,router換一個就得?如係咁唔貪佢華為啦。但係好似換唔到另外果d  另外無wifi 仲用到wifi?