就黎裝bb1000,有d安裝問題想問下

一直都係用緊pccw 6m
終於可以唔洗再忍喇
不過唔明安裝果度佢係唔係在屋外拉條光"簽"入我屋?
因為見過人d話可以係電話線果位穿返條線出黎
唔明點做到
如果真係唔得就要拉明線
不過modam位離個門口都ok遠同麻煩
可能要經天花既柱行,會唔會好大工程?
同埋最想問佢會唔會幫我拉埋條lan線入房?
thx

終於可以唔洗再忍喇
因為見過人d話可以係電話線果位穿返條線出黎
唔明點做到
如果真係唔得就要拉明線
不過modam位離個門口都ok遠同麻煩
可能要經天花既柱行,會唔會好大工程?
同埋最想問佢會唔會幫我拉埋條lan線入房?
tcp999hk 發表於 2014-11-15 21:54
本人建議安裝1000Mb可以選擇cat5e的話,建議選擇Cat5e入屋,因無須另外接駁光纖轉換cat5e終端機,能否拉明線,視府大廈公契。

本人建議安裝1000Mb可以選擇cat5e的話,建議選擇Cat5e入屋,因無須另外接駁光纖轉換cat5e終端機,能否拉明 ...
octopusman 發表於 2014-11-15 22:01

點先知可唔可以簡cat5e?因為我見格離個單位都係拉去經門"喇"入屋
明線應該冇問題
我想知係條lan線會唔會幫我拉入房,因為主要用房電腦

可唔可以講下安裝詳情??
因為我都就黎要裝
點先知可唔可以簡cat5e?因為我見格離個單位都係拉去經門"喇"入屋
明線應該冇問題
我想知係條lan線會唔會 ...
tcp999hk 發表於 2014-11-15 22:14

可唔可以講下安裝詳情??
因為我都就黎要裝
shadowwarrior 發表於 2014-11-16 00:17

我都未裝
有冇裝左既可以分享下?

拉明線?  仲有人能做到  吗?
fhleung 發表於 2014-11-16 21:45

唔係好多人都用緊明線?

fiber佢係經電話插座位出
modem? HKBN應該唔使modem的....定係你指[email protected]@?

modem? HKBN應該唔使modem的....定係你指[email protected]@?
tatgor 發表於 2014-11-17 00:45

正常間間FIBER 都要MODEM..
除左HKBN個CAT5入屋囉

終於可以唔洗再忍喇
因為見過人d話 ...
tcp999hk 發表於 2014-11-15 21:54

你個到係屋邨定係居屋
到到地方做法唔同

tatgor 發表於 2014-11-17 00:45

唔明佢點可以係電話坐拉返條光簽出黎
入晒牆
係我指router位