如何bypass大學firewall restriction?

細佬依家係外國讀緊書  住係大學既hall
冇得揀ISP ,一定要用大學既network, 太多限制

上網search過下, 可以租個VPS, 然後用reserve SSH tunneling可以bypass firewall
我對呢方面唔熟
唔知上面既方法work唔work?
係唔係只要有VPS既full root access, 就可以完全bypass firewall, 可以開晒所有port?
定係有其它更簡單既方法?
thx!

自己subscribe mobile data network咪簡單囉

VPN 應該都得 ga

自己subscribe mobile data network咪簡單囉
yytly 發表於 2014-11-23 09:21

貴 同埋我呢度訊號差到爆

VPN 應該都得 ga
chenght 發表於 2014-11-23 09:28

連VPN都block左
PP2P,L2TP,OPENVPN 都唔得

回覆 4# Ass

用sstp vpn,經ssl port正常唔會block

搵部機開個teamviewer比佢remote用

回覆  Ass

用sstp vpn,經ssl port正常唔會block
chris1a23 發表於 2014-11-23 10:20

呢個都試過, 絕大部份都block左
我用緊VPN GATE個VPN LIST,得2個韓國VPN用到
port係443,992,1194,5555
443既都用唔到..

回覆  Ass

你邊到讀大學,個network有乜限制?
thomasc5 發表於 2014-11-23 10:27

英國
乜port都block晒
VPN用唔到
proxy list既webpage都唔比上
好多cloud server都用唔到
乜野網都話malware site

搵部機開個teamviewer比佢remote用
普羅 發表於 2014-11-23 10:31

teamviewer都用唔到

Vps同自設vpn差唔多
你都要有port出到街先得。

但vpn 係講自設openvpn, 改乜port都得。
大學network出海夠快就搵香港朋友幫手。