昨日申請HKBN團購,今日回我冇線位,咁都得?

昨日申請BB500 $168/月 俾晒資料登記, 點知今日有EMAIL

親愛的客戶:

多謝 閣下登記香港寬頻網絡有限公司服務。受 閣下安裝地址之大廈網絡資源所限,抱歉暫時未能為  閣下安裝服務。

如有查詢,可透過自選登記站即時與我們的網上服務主任聯絡 (服務時間:每日上午10:00至晚上10:00)。

香港寬頻網絡有限公司
網上服務部謹啟

Joyce Li:你好,歡迎使用「香港寬頻」即時網上查詢服務,請問有咩可以幫到你?

您: 昨日登記左申請服務

您: 親愛的客戶:
多謝 閣下登記香港寬頻網絡有限公司服務。受 閣下安裝地址之大廈網絡資源所限,抱歉暫時未能為 閣下安裝服務。
如有查詢,可透過自選登記站即時與我們的網上服務主任聯絡 (服務時間:每日上午100至晚上100)。
香港寬頻網絡有限公司
網上服務部謹啟

您: 即係點...

Joyce Li: 唔好意思,由於反應熱烈,出現線位已滿的情況,暫時未能為你安排上門安裝,當有充足線位時,我地會儘快通知你

Joyce Li: 在一般情況之下,當附近單位的寬頻用戶遷出或取消服務之後,才會有線位空出用作新安裝,因此,唔好意思,暫時未能預計可以安裝的時間

您: 咁即係唔洗用你地啦....

Joyce Li: 因為技術人員會定期檢查及嘗試增加線位,閣下可以等待我們有線位時的聯絡

您: 我會考慮去消費者委員會投訴

其實都正常 你估佢真係有新客錢都唔搵咩 不過真係唔夠線拉比你 無計

via HKEPC Reader for Android

岩岩回覆我500M/1000M無 100M就有... 但價錢不變....

岩岩回覆我500M/1000M無 100M就有... 但價錢不變....
HKZO2 發表於 2014-11-25 20:23

好似被人呃咁

好似被人呃咁
ykl88 發表於 2014-11-25 21:05

係, 條氣好唔順,一陣試下去消委會網上投訴

係, 條氣好唔順,一陣試下去消委會網上投訴
HKZO2 發表於 2014-11-25 21:09

都冇訂立到合約……你入到佢先奇。搵過第二間囉。

都冇訂立到合約……你入到佢先奇。搵過第二間囉。
天宮葉月 發表於 2014-11-25 21:14

用緊PCCW, 就到期, 想睇埋大陸劇,所以想轉HKBN, 等多1個月先, 到時冇線只好用BB100

用緊PCCW, 就到期, 想睇埋大陸劇,所以想轉HKBN, 等多1個月先, 到時冇線只好用BB100 ...
HKZO2 發表於 2014-11-25 21:25

咁你要人地服侍你,你仲要投訴人為乜?

可能以為投訴就可以搶線位掛