[開箱] ac56S開箱+測試+更新

之前係度問過師兄們意見最後係n56u同ac56s差兩舊既情況下
簡左ac56s
開箱圖一張咁多

test:
lan線直插i7 + gb lan

ac56s + lan線  i7 gb lan

唔知點解插左router就做唔到hkbn test
lan線直插 + 廢notebook雙核 gb lan線

ac56s+ 廢notebook gb lan線

iphone6 + wifi 2.4

iphone6 + wifi 5g

廳電腦10/100 lan + aztech 200mb homeplug

最後有個問題
我唔知點set先知係唔係用緊ac
因為佢得auto/n+ ac/lagacy比我簡,而加用緊auto
2百幾mb果張係第一次test,channel用auto,其他都係
之後轉左channel上極都上唔返2xx mb
試晒所有channel都唔得,得返150mb到
仲有唔知20/40/80 mhz咩黎
有冇人可以教下我點set最快?thx

新加intel ac7260
試試個wifi
舊卡:連n都收唔到,淨係收到abg,最快54mbps

新卡仲細張,半高mini pci-e

2t2r 866.7mbps

黎返個2.4g test先 300mbps,估唔到其實都好快

5g 866.7mbps

最後加多張插lan線,唔知關唔關轉左ssd事,快左好多
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用左幾個月
最唔好處就係....例如我直插modem 行 47x Mb ,經左router 之後得返 39x....
同埋個wifi B,g 2.4 G 係廢既...速度未如理想.......

不過我陣係用5G n 同ac ,就無問題

試試set n+ac....?
20hz/40hz
係指用個frequency

bandwidth大D, 理論上支援更高速度
如果用802.11n雙天線, 40MHz最高300Mbps, 20MHz得130Mbps

試試set n+ac....?
20hz/40hz
係指用個frequency

bandwidth大D, 理論上支援更高速度
如果用802.11n雙天線, ...
tatgor 發表於 2014-11-27 22:50

有冇得淨係用ac?5g=ac?

有冇得淨係用ac?5g=ac?
tcp999hk 發表於 2014-11-28 13:18

ac只用5g

你有器材支援AC嗎?

你有器材支援AC嗎?
Clarkson0729 發表於 2014-11-30 12:15 AM

樓主IPHONE 6支援

2.4 only 37mb, not good..
i want to buy too, where ching bought?

樓主IPHONE 6支援
rickycheng78 發表於 2014-11-30 09:19

係呀哈哈
唔知如果用電腦接收會唔會快d呢
不過d ac手指都好貴下

回覆 9# tcp999hk
假如真係要轉用AC就 買隻手指就真係試到啦...電話既ac 玩下好了