[操作疑難] <急問>刷左DD-WRT之後入唔番192.168.1.1

<急問>
小弟部tp link 841岩岩刷左DD-WRT之後入唔番192.168.1.1果個setting page
想問到底要點做先入得番?
thx各位

有無C兄可以幫幫手?而加用唔到WIFITHX

先試試直駁lan cable,看看用緊甚麼ip

192.168.0.1

via HKEPC Reader for Android

先試試直駁lan cable,看看用緊甚麼ip
cleverever 發表於 2014-12-2 23:32

CHECK 到個IP啦, 之後要點做呢師兄?THX

小弟部tp link 841岩岩刷左DD-WRT之後入唔番192.168.1.1果個setting page
想問到底要點做先入得番?
thx各 ...
4400 發表於 2014-12-2 22:39

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

更新岩岩用IPAD經WIFI 上 192.168.1.1
發現去到LOGIN PAGE
但唔知點解電腦經LAN 線硬係入唔到呢個PAGE
另外, 個WIFI 唔知點解一上 192.168.1.1
SET PW, 即刻上唔到網
我應該點做好?

用無線去SET野,當然一改動就會斷,所以全世界都叫人要SET野就要用有線去SET

CHECK 到個IP啦, 之後要點做呢師兄?THX
4400 發表於 2014-12-2 23:47

直駁拿到甚麼IP?

用無線去SET野,當然一改動就會斷,所以全世界都叫人要SET野就要用有線去SET
billyck2 發表於 2014-12-3 01:00

幫幫手丫c兄, 我想知到底點樣可以用番電腦經lan去set, 唔經wifi去set呀
我而加一reset個router
部電腦係可以上網, 但個router出wifi就點都唔比我set PW, 一set PW就IPAD手機都上唔到網
HELP!!!!

幫幫手丫c兄, 我想知到底點樣可以用番電腦經lan去set, 唔經wifi去set呀
我而加一reset個router
部電腦係 ...
4400 發表於 2014-12-3 01:58

搞唔掂就用返原廠firmware