轉台 定 升級 好 ...?

原 PCCX  8m plan $ 148 (無約可 1個月通知走)  +  HXC  電話 $ 48
HXC  500m Plan $ 203 ( 連電話 ) 3 year約  , 送 d-linx 818 router

唸住  轉走 PCCX  , 同 CS 話 轉走  就  offer $ 168  200m  , 2  year約

是否 HXC offer 最平...?

PS 居屋

thx

原 PCCX  8m plan $ 148 (無約可 1個月通知走)  +  HXC  電話 $ 48
HXC  500m Plan $ 203 ( 連電話 ) 3 ye ...
ef-9 發表於 2014-12-22 13:18

如未用過hgc的話唔好博!

連埋左tel ,下次傾續約會比較煩同少選擇,除非今次個plan 平好多~

如未用過hgc的話唔好博!

連埋左tel ,下次傾續約會比較煩同少選擇,除非今次個plan 平好多~ ...
NeTZoO 發表於 2014-12-22 14:33

>>>> 連埋左tel ,下次傾續約會比較煩同少選擇
-------------

ching,

我以為  " 連埋tel"  易傾 D offer....

thx

>>>> 連埋左tel ,下次傾續約會比較煩同少選擇
-------------

ching,

我以為  " 連埋tel"  易傾 D of ...
ef-9 發表於 2014-12-22 15:04

我經驗係send cut form都要顧住個家居no. , 如果淨 寬頻就話cut 就cut啦~

我經驗係send cut form都要顧住個家居no. , 如果淨 寬頻就話cut 就cut啦~
NeTZoO 發表於 2014-12-22 15:28

呢個應該無關㗎?
就算連埋咗,都可以只Cut寬頻,留電話。(不過電話合約期後佢個原價係咩就唔知啦。)
至少HKBN係有得咁玩先。

呢個應該無關㗎?
就算連埋咗,都可以只Cut寬頻,留電話。(不過電話合約期後佢個原價係咩就唔知啦。)
至 ...
mdws2002 發表於 2014-12-22 15:54

在於我,我有2個location,一個淨bb100,另一個bb100連電話

今次第2次續約,2次都係連電話個plan 無好價,要等耐d比到好價!

在於我,我有2個location,一個淨bb100,另一個bb100連電話

今次第2次續約,2次都係連電話個plan 無好價,要 ...
NeTZoO 發表於 2014-12-22 16:26

但新裝 寬頻 加 電話 只加 約$40 有D 加 $30  ,  而 散 申請 一個 電話plan 要 $58 - $68........

但新裝 寬頻 加 電話 只加 約$40 有D 加 $30  ,  而 散 申請 一個 電話plan 要 $58 - $68........ ...
ef-9 發表於 2014-12-23 11:30

之後電話續約平D呢,我有條hgc家居咁多年都唔過$40(連哂所有增值)
無錯,可能合plan係好似加30-40,但係個主要寬頻未必比到最平你