[操作疑難] (重新再詢問)PCCW夜晚系咁斷線?

1月20日晚再詢問:
請問之前有問題既ching,情況有改善過嗎???
小弟用埋GOOGLE 8.8.8.8 DNS後,呢幾晚都唔得,唉..........
仲有2年半,死得唔知點捱好. 打online斷到傻

請問有無人系咁?
其實用左幾個月都無咁既情況,系今晚唔知搞乜,用到好炆T.T
打去問呢附近又話無工程

ping google, 1分鐘斷幾次

咩寬頻?

我用HKBN.依幾日有時好慢。 應該係斷下斷下。

回覆 1# warockson

ping咁高,係ADSL/VDSL?

回覆  warockson

ping咁高,係ADSL/VDSL?
高登天后 發表於 2015-1-8 10:01

已經系fiber 500M

咩寬頻?

我用HKBN.依幾日有時好慢。 應該係斷下斷下。
jycw 發表於 2015-1-8 09:26

PCCW

夜晚先係咁??
我ping 一個鐘睇下有冇事,轉頭番黎
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

夜晚先係咁??
我ping 一個鐘睇下有冇事,轉頭番黎
冷 發表於 2015-1-8 15:38

THX師兄幫手.
其實用左幾個月,都OKAY既系尋晚唔知搞乜.
打白猫,不停斷線T.T
今晚返去再睇下正唔正常先.

THX師兄幫手.
其實用左幾個月,都OKAY既系尋晚唔知搞乜.
打白猫,不停斷線T.T
今晚返去再睇下正唔正常先. ...
warockson 發表於 2015-1-8 15:48

冇事

冇事
冷 發表於 2015-1-8 16:31

THX~~~

小弟依家都好似無事,正常返D.
個ping time同師兄比就好唔穩定. 不過無斷線就無所謂了.

真系唔明PCCW呢排想點,哎.....