有冇好既路由器介紹啊for 動物機

宜家用緊Linksys E1200,接Lan線,一做動物機就斷線,Wifi cover又差,仲有個速度永遠上唔到 150Mbps,已經Update左Firmware不過情況冇乜改善。本身用緊PCCX 個100 M Plan,不過成日個速度都系得80幾。

唉,反正呢個Router搞到我一頭煙,費事搞啦,想買過個新既,500蚊樓下Ching有乜好router介紹?(當然可以平靚正咁就更加good啦)

識淘 - Totolink 2004, gigalan + AC

本地買, 最接近 500 價位, TPLink C5 (6百頭), 俾多幾草, 上 C7, 再俾多幾草, 牙石 56S...

唔介意 2 手, 周不時有人放牙石 56U....

LINKSYS 54GS 轉DD-WRT
今個月給我下載到4TB

BBROUTER唔用TOMATO/DD/OPENWRT都好難用盡佢功力。

100Mbps plan速度8xMbps係正常

100Mbps plan速度8xMbps係正常
KinChungE 發表於 2015-1-9 16:39

TELECOM 會找你的

LINKSYS 54GS 轉DD-WRT
今個月給我下載到4TB

BBROUTER唔用TOMATO/ ...
凌天羽v 發表於 2015-1-9 16:39

師兄你呢隻陳年老ROUTER,最多食到20M左右的NAT,真係浪費左條broadband

師兄你呢隻陳年老ROUTER,最多食到20M左右的NAT,真係浪費左條broadband
321 發表於 2015-1-9 17:06

唔止呀, 至少試到80M 的

Broadcom BCM4712 @ 216 MHz         32 MB         8 MB

佢個 RECYCLING 做得好, SESSION 死左識得好快RELEASE 番出來

反而用TPLINK 10XX 做唔到.

宜家用緊Linksys E1200,接Lan線,一做動物機就斷線,Wifi cover又差,仲有個速度永遠上唔到 150Mbps,已經 ...
c2c2c2c2c2 發表於 2015-1-8 16:01

用得1200 就唔好有要求啦

識淘 - Totolink 2004, gigalan + AC

本地買, 最接近 500 價位, TPLink C5 (6百頭), 俾多幾草, 上 C7, 再 ...
Botti 發表於 2015-1-8 16:11

Totolink 2004
港行 $400找一蚊