[操作疑難] PXXW sales 通知 $58 升到1000m

Total $196. 合理嗎?

Thank you. 我仲以為佢點我。

Total $196. 合理嗎?
panda360 發表於 2015-1-13 23:50

Ching 你是否現有PLAN $138 (+$58) 再重新簽約,即 $196 x 24月(1000M) 嗎?

是,  佢話剛剛舖起條線。

你最好問清楚..
我問 pccw sales 話係新簽多條線..
即係每月同時要交兩個PLAN 既錢 (舊$138) + 新($138+$58) = 共($334)''
直到舊合約完左先唔洗交 舊($138)!!!

未升級(使用中)係什麼 plan 先?

如果係 adsl 或 30m plan﹐唔好想﹐即accept。

如果係 vdsl2 的100m plan﹐而你只是一般上網﹐唔需要upgrade。事關大多數情況下﹐你都用唔盡條線﹐極其量只是相差1-2秒。
只有不停有file upload/download (eg. bt, 日本出口動作片網站.....)﹐這才有機會用盡100m以上。

如果自己無幾可用得盡條線﹐每個月慳番幾十蚊好過。

未升級(使用中)係什麼 plan 先?

如果係 adsl 或 30m plan﹐唔好想﹐即accept。

如果係 vdsl2 的100m plan ...
peter_chan 發表於 2015-1-14 11:31

“日本出口動作片網站”

“日本出口動作片網站”
bassfranky 發表於 2015-1-14 11:41

另一個字眼囉.......

古代戰爭片網站﹐想要步兵片定係騎兵片?

ps. 其實這一類網站同 youtube 一樣﹐都係好難才用得盡100m 線的﹐多數只需幾十m 已經足夠。

HKBN 早幾日有升級優惠
join 500MB 升去1000MB
join 1000MB 升去 1000MB+tel
價錢同你差唔多