[操作疑難] 我的牙石 RT-AC68U Firmware 一 問

今天買了牙石 RT-AC68U, 見到佢個 frimware 同網上其他用家的firmware 不同, 人地個 frimware 左有 邊個"Tools", 由 Tool 中可以見到温度,  CPU 同 Memory 資料但我果個冇呢d資料 (見圖), 當我完裝個 Roputer, 佢話已經係最新 update...

請問牙石自已個 firmware 係咪冇呢d資料, 要去 download third party 既 firmware ?  Merlin firmware? 邊到 download?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

CPU 同 Memory 資料本身有
温度要 third party

CPU 同 Memory 資料本身有
温度要 third party
s001168 發表於 2015-1-15 00:50

CPU 同 Memory 資料本身有?  我揾唔到, 請問邊到可以見到?

温度要 third party = 可以比條 link 來 download 嗎?  THX

見到 CPU & Memory 資料了, thx
但 where to download 見到温度的 firmware 呢? THX

https://www.mediafire.com/folder/bkfq2a6aebq68/Asuswrt-Merlin

用update 方式裝,搵到tool 就會見到溫度

補圖

用update 方式裝,搵到tool 就會見到溫度
562379813 發表於 2015-1-15 02:38

請問點用用update 方式裝?  thx

請問點用用update 方式裝?  thx
MM622 發表於 2015-1-15 10:14

merlin firmware的話, 當佢普通firmware咁, 係個setup page裡面update就得了

merlin firmware的話, 當佢普通firmware咁, 係個setup page裡面update就得了
Advanced Ivan 發表於 2015-1-15 10:20

請問刷咗 merlin 之後,可否刷回原裝的 firmware??

via HKEPC Reader for Android

請問刷咗 merlin 之後,可否刷回原裝的 firmware??

via HKEPC Reader for Android
負離子烏蠅 發表於 2015-1-16 13:11

係可以的,我隻RT-N16都係咁做
我想問下AC68U好唔好用,我諗住今晚去買,謝謝