[操作疑難] 想轉HKBN1000 mb 上網,有咩好router推介???

用緊隻tp-link得300m,hkbn果邊話一定要用隻食到1000mb既router,唔係既就上唔到網
冇計la唯有換

同埋我屋企有2部desktop,hkbn叫我記得換埋張lan卡都要1000mb wo
又要2舊幾水

http://www.hkepc.com/12176

搵到就黎有promote, TP-LINK Archer C9 AC1900 無線路由器會以優惠價 $1,138 發售,並加送 Somic KX550-W 或 TP-LINK 腰包。

但會唔會又係限得10隻送完即止,10隻後用返原價賣???諗住收工去買

你用緊邊隻TPLINK行到300M?
另外,無論你用緊邊隻ROUTER,應該都用到,行唔足1000M 之麻~
P.S. 太舊款可能用行行下HANG既,行唔到就未必會~

屋企D PC 無GIGA LAN係要換,不過為左個寬頻攪咁多野.....
又係O個句-"應該都用到,行唔足1000M 之麻~"

你用緊邊隻TPLINK行到300M?
另外,無論你用緊邊隻ROUTER,應該都用到,行唔足1000M 之麻~
P.S. 太舊款可能用行 ...
NeTZoO 發表於 2015-1-15 14:54

個router爛左點都要買架la

hkbn話我大廈行光纖wo,應該行足少少掛

1000蚊左右有咩推介

話晒用1000bb,冇理由用隻200蚊既雞野行得200mb掛

i use BB1000, with two main wall to block wifi signal at 600ft house, mainly use 5G wifi, any router recommended? looks for high data rate after the two main wall.

個router爛左點都要買架la

hkbn話我大廈行光纖wo,應該行足少少掛

1000蚊左右有咩推介

話晒用1 ...
neverforever666 發表於 2015-1-15 14:59

要平,淘保人仔200-250 TOTOLINK A2004NS 有AC 都食到700-800M(其實足速架啦)
要OVER $500 ASUS N56/AC56/N66/AC66,睇你要唔要天線
OVER 1000 ASUS AC68

我淨有留意ASUS,其他牌子等其他CHING介紹,我個人唔鍾意netgear

i use BB1000, with two main wall to block wifi signal at 600ft house, mainly use 5G wifi, any router ...
GTO-HK 發表於 2015-1-15 15:04

中間加ap,如果純用一隻ROUTER ,5G 穿牆力一向不足,比你買到個強勁既,一來穿完2幅牆未必會收得太強,2來都唔會平~

中間加ap,如果純用一隻ROUTER ,5G 穿牆力一向不足,比你買到個強勁既,一來穿完2幅牆未必會收得太強,2來都 ...
NeTZoO 發表於 2015-1-15 15:08

穿牆不如APPLY多條線好過,加多幾十蚊

我屋企唔多牆冇呢個問題

回覆 1# neverforever666

Router 呢家野,用開tplink 無事咪繼續用囉
反正 C9 用BCM雙核,都唔失禮

我近排由 n56u 轉左 r7000, 都係用 bb1000, so far so good!

BTW我有2部DESKTOP,咁係咪光纖插router,再買2條cat6 lan線由router插落電腦到???

同埋hkbn果邊叫我lan卡都要用1000mb既lan卡wo,呢到又幾錢???