新手求Router $150~$300推介

如題,屋企HKBN 10mb (我屋企做唔到100MB或以上),

主要用來1~2部電話上網/更新apps/睇Youtube

之前自己未買過Router,請問各位師兄有冇邊度Router好推介

希望可以少斷線同穩定

今日去留下電腦鋪睇,見到其中4款好似ok...
華石 RT-N12E
D link DIR-612
TP Link  TL-WR841N
TP Link  TL-WR842ND

但個人唔太鐘意TP,唔知有咩款好用

xiaomi mini

xiaomi mini
GTO-HK 發表於 2015-1-16 22:11

想揀番市面主要router牌子

via HKEPC Reader for Android

去高登買$36x三天線的TPLINK 1043nd最新版,接收好,又有usb share hard disk

如題,屋企HKBN 10mb (我屋企做唔到100MB或以上),

主要用來1~2部電話上網/更新apps/睇Youtube

之前自己 ...
bw706 發表於 2015-1-16 21:47

預到$300 俾多少少玩 GIGA ,唔會後悔

去高登買$36x三天線的TPLINK 1043nd最新版,接收好,又有usb share hard disk
tolo2036 發表於 2015-1-17 20:09

1043nd v2 唔差, 我都用緊
藍田某鋪頭賣緊 $330
USB hdd R/W 大約有 10MB/s

預到$300 俾多少少玩 GIGA ,唔會後悔
iamfish 發表於 2015-1-17 20:11

屋企人唔想我買到太貴,加上得10MB,想買個普通平平地用番2年先。

TOTOLINK N301RA HK $198
一係比多小小
TOTOLINK A2004ns HK $380

tolo2036 發表於 2015-1-17 20:09

我屋企唔大,2天線應該夠了

Wdr3600?

via HKEPC Reader for Android
peterpanhi 發表於 2015-1-17 20:31

過左budget