聽日買Router..AC87U 定 R8000?.?

各位ching,小弟屋企而家用緊N56U做主Router,而N66U就做AP(因為N56U個5G信號太廢),但係隻N66U個2.4/5G WIFI一個星期到就死一次,要Reboot先掂,拎去代理換過一次都係咁樣,屋企老虎忍無可忍,批准買新Router,但係唔知87U同R8000邊隻Wifi信號強同穩定呢?求各Ching指點

我AC56U轉左AC87U,信號勁左

我AC56U轉左AC87U,信號勁左
alex_5111 發表於 2015-1-30 13:45

咁有冇試過突然全屋wifi show connect但係上唔到網,要reboot router先我呢?

咁有冇試過突然全屋wifi show connect但係上唔到網,要reboot router先我呢?
littlesgrass 發表於 2015-1-30 14:05

有,開頭個firmware唔穩定,依家更新左冇事了

linksys 有隻新機 AC3200, EA9200 唔錯,可以唸得過

有師兄有開箱文
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D2

斷估老虎 手機駁wifi 睇唔到 J2 星星的你 發老皮
brainiepc 發表於 2015-1-30 14:20

老虎鐘意睇twitch,間中轉圈圈都爆炸=.=

全屋都升晒去行AC 既
兩隻差唔多
全屋有N有AC甚至有G既
R8000 可以快好很多, 之但係你上網睇下片好似又用唔著喎其實

R7000 其實足夠有餘

R7000 其實足夠有餘
hisashix 發表於 2015-1-30 18:10

87u同r7000同一粒cpu