[操作疑難] 急問︰買左新ROUTER上唔到網

在線求救。
用PCCW。
買左A2004NS,尋日SET完仲好地地,到左夜晚係IPHONE連唔到WIFI。
今日一返來,成家啲電腦、WIFI全部上唔到網。電腦右下角一直顯示黃色感歎號。
之後換返舊ROUTER,就上到網。
跟住拎2004ns入房試,插條LAN線落去,上到網,但我想改WIFI就出現左︰

唔俾我揀DHCP入去SET野,到底咩事?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢個係向導來喔

試下亂打user name and password先, 再入去轉返dhcp

部野reset過先會有呢個wizard出現

部野reset過先會有呢個wizard出現
hhpower 發表於 2015-2-3 22:38

我RESET過,因為尋晚改完WIFI名就連唔到線,惟有reset

回覆 4# b589530

你試下唔插wan口

回覆  b589530

你試下唔插wan口
hhpower 發表於 2015-2-3 22:44

邊個係WAN口?

邊個係WAN口?
b589530 發表於 2015-2-3 22:49

黃色個port

因為話detect到pppoe可能接左pccw個modem,你齋拿電腦connect其中一個lan port 做完setting先

期間可嘗試reset or reboot

未試唔插WAN口前,又變左咁,冇左圖二個畫面
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

又變左咁,冇左圖二個畫面
b589530 發表於 2015-2-3 22:53

好似無問題喔 save close 再睇

好似無問題喔 save close 再睇
hhpower 發表於 2015-2-3 22:57

但我去唔到SET UP ROUTER個畫面,係埋可以唔使SET,直接SET WIFI