申請PCCW送一年SIM卡小心 要起碼三個月內唔轉得佢地台

岩岩賴左野 本身一家用和記
咁簽果陣已經問清楚 簽果陣唔係佢地CSL客戶就送一年SIM卡
先每個月比多幾十簽佢地公司唔用HKBN

咁12月簽左 到1月安裝埋
封換領信重未收到

本身一家用緊既號碼又就到期
諗住轉去1010 企業家庭PLAN
趕住要今個月內轉台

打左上去問PCCW 佢話最遲安裝後5-6星期內收到(即係3月)
而佢地唔係計簽約同安裝果下 係計我收到換領信 去開卡果下

佢地係會係電腦查哂你有無用sunmobile /1010 /CSL(PCCW)
先有一年 如果唔係就剩係得張半年卡

即係要食佢張1年SIM卡 剩係可以本身用緊和記/SMT/中移/聯通
重要你要預自己本身用既SIM卡唔可以三個月內到期

唔係一轉台隨時賴野

回覆 1# lkh_214

轉去Smartone儲值咭先囉,之後再port番csl,大家明架啦。

回覆  lkh_214

轉去Smartone儲值咭先囉,之後再port番csl,大家明架啦。 ...
kwongoc_1016 發表於 2015-2-11 16:10

問題我岩岩申請左1010
2月28號開通 即係已經變左佢地客戶

回覆 3# lkh_214

咁無計,唯有開新號碼。

要轉PLAN的CHING要小心了

回覆  lkh_214

咁無計,唯有開新號碼。
kwongoc_1016 發表於 2015-2-11 17:30

已經唔係新號碼
佢查到我係佢地公司有號碼就只送半年

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

要轉PLAN的CHING要小心了
boyman 發表於 2015-2-11 17:37

如果就到期想轉佢地sim卡就搏唔過
簽完約安埋 重要等5-6星期收換領信
隨時攪成三個月

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

問題我岩岩申請左1010
2月28號開通 即係已經變左佢地客戶
lkh_214 發表於 2015-2-11 16:12

呢個真係你自已問題
新客一年,舊客半年,一早講咗

Btw, 我續約送既,個時話新約生效4-6星期收到信
結果3星期收到信

via HKEPC Reader for Android

呢個真係你自已問題
新客一年,舊客半年,一早講咗

Btw, 我續約送既,個時話新約生效4-6星期收到信
結果 ...
ccchhhuuunnn 發表於 2015-2-11 18:12

我問題就真係無上返網上行官網睇條款

係街sal 剩係話唔係csl用戶簽約就送一年
唔預簽完 都要隔一排 重要收到換領信再換先開始計

我問題就真係無上返網上行官網睇條款

係街sal 剩係話唔係csl用戶簽約就送一年
唔預簽完 都要隔一排 重 ...
lkh_214 發表於 2015-2-11 18:45

換個日先計好合理喎

via HKEPC Reader for Android