PCCW1x SSID 將會停用, 咁有咩方法全自動connect CSL WIFI?

SOURCE:
http://www.netvigator.com/chi/pages.php?url=csl_wifi_introduction
「PCCW', 「PCCW1x」 舊 SSID將會停止使用。Auto Connect客戶,請下載csl Wi-Fi app重新設定Auto Connect。以手動登入Wi-Fi的客戶,請使用新的SSID 「CSL」連接Wi-Fi

呢排出街見地鐵d wifi好多都無哂pccw1x (set好密碼 全自動connect)﹐
有d 連 "CSL auto connect" (set好密碼 全自動connect) 呢個都無埋,

咁有冇咩方法可以 用login+password 自動登入到佢地個wifi?

我裝左佢果個app,點解無 "設定auto connect" 呢格?

↓  呢個係佢官網個screenshot,佢有3格,我得2格,你可以試下裝。

幅圖左下角個格係乜?

CSL Auto Connect 都可以 peap login

你係咪用番CSL SIM?

幅圖左下角個格係乜?
謝夫 發表於 2015-2-17 22:24

張圖係來自佢個官網, 但我自己裝完果個, 無第一格, 得2格, 你可以自己試下

CSL Auto Connect 都可以 peap login
某人兄 發表於 2015-2-17 23:19

呢個知呀,有用緊,但佢好似講到話 csl auto connect 呢個會無埋,我驚驚地

你係咪用番CSL SIM?
冷 發表於 2015-2-17 23:20

我本身係用login + password (peap果款),
我想畀ipad用呀.

以前用開 pccw1x / csl auto connect (peap) 的

我好似未成功登入過

我本身係用login + password (peap果款),
我想畀ipad用呀.

以前用開 pccw1x / csl auto connect (peap) ...
!![$_$]!! 發表於 2015-2-17 23:48

iPhone見有第1格, iPad無第1格,
要用手動方法connect

不過剛剛update完, 仍然都係CSL Auto Connect 同PCCW1x

有都冇用
呢個csl速度慢到上唔到
用返4g更正常