華記68u ddns

岩轉左68u ,但唔知點解個ddns 好似有d 問題
我跟返之前隻2004 set 返ddns 同 post forward
但隻 ipcam 唔知點解出唔到街
我set 隻ipcam 做 port 81 ddns 係abc.no-ip.com
port forward  ipcam        100          192.168.X.X          81        TCP       
我用 LOCAL   lan 入  abc.no-ip.com:100  係冇問題
我用local lan 入 abc.no-ip.com  會去左我 router
我用電話4G 入 abc.no-ip.com:100   就load 唔到
但我用電話4G 就咁入 abc.no-ip.com:80 又去到 我router 度
我用 ip 入都入唔到
我試過就算改ipcam 個port 直接做100  都係出唔到街
另外 本身隻ip cam 既 UPnP 狀態 係冇問題
但宜家變左
UPnP 狀態          UPnP 失敗: UPnP 設備拒絕,可能端口沖突
想請教會邊度出左問題

但我用返隻ns2004 又冇咁既問題

牙石set完野一定要RESET過部機,唔係就會有IP沖突
boaykf 發表於 2015-2-21 10:38

reset 係指 要click 機上邊個制5秒,再由頭setup 過?

RESET 完再set 多次,又得返!但下下改野都要咁都幾煩下喎!
我見佢有個 output setting ,其實 reset 完再input 返入去都得?

RESET 完再set 多次,又得返!但下下改野都要咁都幾煩下喎!
我見佢有個 output setting ,其實 reset 完再 ...
ar2 發表於 2015-2-22 16:03

CHing 所指set完野reset多次再set多次系點得番? 我都有你果個問題, ddns成日唔work, 用外網只系可以去到router個UI, 去唔到後面d port, 試過改少少野, 例如改dns server, 自動接上DNS伺服器>否>是>套用本頁面設定, 立刻可以去番ddns後面d port(NAS host web server), 但關NAS之後再開番, 好多時又唔得.....試過好多次都系! CHing有冇試下得完後關機>再開機有否相同問題?

CHing 所指set完野reset多次再set多次系點得番? 我都有你果個問題, ddns成日唔work, 用外網只系可以去到r ...
R1967 發表於 2015-2-22 21:38

我再set 過ddns ,port forward 喳

開個網路保護,睇下仲有冇野未開同set ,但唔好用下面個 路由器保護,如果唔係又同你唔知熄左d咩。

dns server, 自動接上DNS伺服器<--- 同ddns 2樣野黎。
應該去去ddns 個版,我會開返佢自己隔30min  check一次會好d,

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我再set 過ddns ,port forward 喳

開個網路保護,睇下仲有冇野未開同set ,但唔好用下面個 路由器保護, ...
ar2 發表於 2015-2-23 00:16

先感謝分享! 我知DNS 同DDNS系2樣野, 我意思系只改一些設定, 再套用就可以去番後面d port, (DNS就手, 只改是同否, 再套用本頁設定, 我諗好似refresh咁)