[測試] Youtube @PCCW 寬頻不同時段表現

PCCW 200M

2:44am 58Mbps,okay。

6:20pm 4.1Mbps,勉強接受。

8:12pm 2.2Mbps,窒得好consistent。

以後較定鬧鍾,兩點起身上 Youtube。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

PCCW 500Mbps plan, IP starts with 219, Central District

Time: 20:30, 6 Mar 2015
Youtube 4k video

回覆 2# alanh999

點會差咁多....

幫手試下我條link: (1080p60)
https://www.youtube.com/watch?v=skoQxyZjlx4

回覆 3# hofct

認命吧, 同客唔同命, 我都係PCCW入屋光繊。
去日本yahoo打mobile game夜晚至深夜係慢到死, 去測日本網速發現只有0.2Mbps。所以慢到人地打完我都未load完
打去叫PCCW 1000M朋友去測速同一個日本網速結果係有73.4Mbps
我用自己手機個3G 7.2Mbps流動網路分享hotspot分俾Windows試都有3.7Mbps

回覆 3# hofct

Just tried, no problem.

You should phone PCCW and use  the F word.

我得1MB幾咋....

PCCW 500   4/3/2015 21:00 做測試 119字頭  

pccw 1000Mb 但e3000thoughtput得2xxMb

PXXW 200M 光纖入屋
6:33 PM 42字頭IP經N56 Router

投訴完好似好返少少.