請問最新PCCW / CSL整合進度

之前何帖已經鎖咗:http://www.hkepc.com/forum/viewt ... amp;extra=page%3D93

想知下最新近整合成點?

Network code會唔會最終1O1O用454-00,而one2free同PCCW會轉哂454-19?因為連iPhone都用緊454-19 SIM

之前何帖已經鎖咗:

想知下最新近整合成點?

Network code會唔會最終1O1O用454-00,而one2free同PCCW會轉 ...
tailingpan 發表於 2015-3-10 10:31

最後一定得返 454-00 因 search  network  第一個就 找到入去 454-19 新咭應該冇 直至舊咭用完
但 454-00 454-19 一直會存在

暫時我知黃大仙已有cat 6
不過我冇自己試 有人同我講

唔知幾時開始支援CAT-10......
http://download.intel.com/newsro ... _7360_factsheet.pdf

唔知幾時開始支援CAT-10......
sw1 發表於 2015-3-12 13:24
把鬼咩,CSL無發展TDD頻譜,根本唔需要CAT 10既TDD+FDD CA。 CAT 9已經可以。下一步應該係1385+1850+3200三段頻譜既整合。

把鬼咩,CSL無發展TDD頻譜,根本唔需要CAT 10既TDD+FDD CA。 CAT 9已經可以。下一步應該係1385+1850+3200 ...
Brainstomer 發表於 2015-3-12 13:30

仲有2850

仲有2850
louis211 發表於 2015-3-12 19:17

2850未必得,呢段同和記共用由獨立公司持有。獨立設備可能會CA唔到。

最後,454-19 SIM會唔會收454-00,定要等佢換SIM先可以?

其實平均150-200Mbps喺流動黎講已經好夠用,反而我覺得佢速度再平均啲仲好,而家時快時慢,有時過百有時得單位數字,另外wifi好多仲係adsl,轉做光纖ac wifi更加好,最重要data plan唔好咁貴,仲貴過北歐,瑞典Tele2 20GB+unlimited call+unlimited text 都係268HKD,人地493HKD已經有100GB+unlimited call+unlimited text,csl$4xx得10GB唔算平囉。

好奇一問,當年新世界傳動網 冇記錯係45410合併入CSL45400洗唔洗換SIM?