[村屋][求分析] 和X好似準備提供服務

我屋企在康樂園對上嘅九龍坑, 村嘅主要部分一直得PGGW 3m/8m, 今日見到開始有和X工程

位置:
Google Map
位置唔算好出, 去到村口, 大家覺得係路過定真係準備進軍村屋市場?

我屋企在康樂園對上嘅九龍坑, 村嘅主要部分一直得PGGW 3m/8m, 今日見到開始有和X工程

位置:

位置唔算好出 ...
ip4368 發表於 2015-3-20 11:34

有工程唔代表一定提供你想要嘅服務入去,都可以只係路經嘅啫。

我屋企樓下,好早就有和記嘅坑渠盖係度。
嗰陣幾想佢有得提供GE服務。(當時HKBN仲係行緊佢嘅微波)
但係,佢就真係只係路過囉,一直都無服務提供。

利申︰唔係住村屋,係住緊公屋,我只係將我所見嘅情況反映返出嚟。

位置:

位置唔算好出 ...
ip4368 發表於 2015-3-20 11:34

路過啫,和記入北區得兩條路。

和記光纖覆蓋其實唔細,不過唔係做家用接入生意。

路過啫,和記入北區得兩條路。

和記光纖覆蓋其實唔細,不過唔係做家用接入生意。 ...
Brainstomer 發表於 2015-3-20 13:11

依個位原本無井, 如果唔係提供服務, 係咪和記鋪新fibre上北區?

依個位原本無井, 如果唔係提供服務, 係咪和記鋪新fibre上北區?
ip4368 發表於 2015-3-20 13:18
鋪去發射站就有機會入村。不過都唔會俾街客用咁解。

打個牌個電話問佢入唔入村~

鋪線 =>唔知幾耐才完成

鋪完線 => 唔知要幾時才駁通網絡 (骨幹)開通使用

開通使用 => 唔知會唔會為沿線提供服務?  定係只係鋪條新的骨幹線﹐只做區過區之用。

鋪線 =>唔知幾耐才完成

鋪完線 => 唔知要幾時才駁通網絡 (骨幹)開通使用

開通使用 => 唔知會唔會為沿線提 ...
peter_chan 發表於 2015-3-20 17:20
如果條線係舖俾你就一定問到。

PCCW黎講,只要有線,通大氣好爽手。最耐都係等掘地。

打個牌個電話問佢入唔入村~
cutienim 發表於 2015-3-20 15:44

打過, cs話暫時未有資料. 另外問過D工人, 話他們嘅工作係鋪到村口(所以應該唔係區過區), 我搵日問問係咪剩用黎做訊號站定點先.

上網搵返資料, 可能只係和記鋪, 但係PCCW用和記條線
類似case
所以可能都係PCCW 100M/30M升級