剛剛買了TOTOLINK 2004NS

剛剛買了TOTOLINK 2004NS
發現佢既5G穿牆都幾弱(擺廳)
又唔想晒左佢
所以諗住買個AC1200 REPEATER擺房黎加強佢個WIFI

但我見DREPEATER 2百幾3百蚊都幾貴....
如果我直接淘個1200R返黎擺房行5G WDS會唔會抵D?

聽講行WDS AP ROUTER 2個WIFI速度會減半,係咪真?

THANKS
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用WDS WIFI速度會減半

買多部2004ns

via HKEPC Reader for Android

試下用iptime 9.5
FUNGLAM1008 發表於 2015-3-20 14:30

尋日UP左之後隔牆速度都係得30MBS左近....慢過2.4G
如果仲慢過2.4G 我覺得個5G會晒左><

買多部2004ns

via HKEPC Reader for Android
hidetoshi 發表於 2015-3-20 15:00

2部2004NS做WDS速度都係一樣會減半...不如揀部平D既..

用WDS WIFI速度會減半
kccl 發表於 2015-3-20 14:31

如果買REPEATER ,2004NS用唔用到?
有冇邊隻推介

尋日UP左之後隔牆速度都係得30MBS左近....慢過2.4G
如果仲慢過2.4G 我覺得個5G會晒左><

2部2004NS做W ...
0pqr 發表於 2015-3-20 16:02

買多隻totolink a2004ns,佢有repeater mode,一定兼用到
另外,我覺得個repeater 擺房門口會好d,牆後面都唔緊要

我個格兩間房兩主力牆都出到50上50落 5gz,

重要5g 信號強過2g

search 下 the best wifi channel 先啦

repeater, tplink re200, 將2g signal 變5g,600尺屋收到晒

近距離收到200mb