[教學] 我想申請HKBN 1000M 或 500M

宜家用緊的網絡5月尾到期了, 請問有無人可以幫下我,,  HKBN 1000M 或 500M 最平可以做到幾多,   同   如果100M 有沒有大分別呢   ,,   多上網   BT   睇  youtu

宜家用緊的網絡5月尾到期了, 請問有無人可以幫下我,,  HKBN 1000M 或 500M 最平可以做到幾多,   同   如果1 ...
sam1991 發表於 2015-3-26 11:49

上網︰基本上唔會見到有咩大分別。
BT︰遇著個快嘅種,真係會快啲。(我自己BB100嗰陣最快係11MB/s,BB500最快係30MB/s左右。)
Youtube︰唔覺有分別。

另外,如果你要上BB1000或者係BB500,都仲要睇埋你屋企隻Router有冇咁嘅承載能力。(假若你有Router的話。)

如果你係續約嘅話,最平應該都係佢個網上續約平台提供嘅Offer。

上網︰基本上唔會見到有咩大分別。
BT︰遇著個快嘅種,真係會快啲。(我自己BB100嗰陣最快係11MB/s,BB500 ...
mdws2002 發表於 2015-3-26 11:57

唔該師兄   感激  其實我想join 1000M

唔該師兄   感激  其實我想join 1000M
sam1991 發表於 2015-3-26 12:03

其實我只係想話俾你聽,無論係BB500/BB1000都好,表面上速度係BB100嘅5倍/10倍。
但係用緊5倍速度嘅我,都覺得同BB100分別唔大。
難道你覺得用BB1000就真係會有10倍快嘅速度?

其實我只係想話俾你聽,無論係BB500/BB1000都好,表面上速度係BB100嘅5倍/10倍。
但係用緊5倍速度嘅我,都 ...
mdws2002 發表於 2015-3-26 12:08

收到了        在這裡有人話$198  做到  1000M  一個月  唔知可不可以呢

收到了        在這裡有人話$198  做到  1000M  一個月  唔知可不可以呢
sam1991 發表於 2015-3-26 12:15

如果你用開 BB100,轉和記可以 $148 有 1G
你可以睇隔離個續約 POST 有CHING 講

如果你用開 BB100,轉和記可以 $148 有 1G
你可以睇隔離個續約 POST 有CHING 講 ...
Comeon 發表於 2015-3-26 12:17

唔該晒師兄  http://www.threebb.com.hk/chi/ftth.html

sam1991 發表於 2015-3-26 12:15

唔使怕醜,直接打上去香港寬頻客戶服務熱線,問佢哋依家咩價錢。
不過,依家HKBN條線要搵人聽,又真係好鬼死難……… (因為我係自助幫系列,基本上係唔會有人理我,但其他人係咪都係咁,我就唔多清楚。)
如果你真係搵唔到人聽你電話,你可以入HKBN嗰個論壇留言,應該都會好快有人聯絡你。

另外,你亦都可以等HKBN嘅續約部打電話嚟俾你嗰陣,再問佢要咩價。你聽到話有人做到嗰個價(真係要做到嗰個價先好,唔好作價嚟大人),就照直同佢講就得,有嘅話,佢都一定會做俾你。

其實係網上續約嗰度,都可以同個CS對話,不過網上對話始終都唔及電話對話咁實際。電話對話仲可以錄埋音。(我電話有裝All Call Recorder)

我自己本身用緊係BB500 + WIFI + TEL + 200 IDD,月費係$158+$15=$173。

唔使怕醜,直接打上去香港寬頻客戶服務熱線,問佢哋依家咩價錢。
不過,依家HKBN條線要搵人聽,又真係好 ...
mdws2002 發表於 2015-3-26 12:22

唔該師兄   如果198  可以的話  我會續約