新手問Totolink A2004ns

剛搬新居轉咗老電500m,需要加個router行埋wifi. 想平平地淘一個totolink,一般使用唔改firmware適合香港用嗎?thz!

我已用了 Totolink A2004ns ROUTER 多月了, 沒有問題...

Ching,你既問題好難答到,唔知你要求乜?
如果你唔搞開router,咁係香港買個tplink c20算啦,
有事咪走番去問囉,如果你要平,高性價比,一定A2004NS,
最好要更新iptime 9.52 Rom,退一步,totolink 9.28 Rom,
足夠用到500M BB

如果你唔搞開router,咁係香港買個tplink c20算啦,
有事咪走番 ...
blkbd5 發表於 2015-3-29 11:46
只要能正常使用就ok

有事咪走番 ...
blkbd5 發表於 2015-3-29 11:46 AM

TP-LINK Archer C20只有10/100Mbps ports
http://www.tp-link.com/en/produc ... html#specifications
仲有要睇清楚其他牌子既dual band router, 有d只提供100Mb port

TP-LINK Archer C20只有10/100Mbps ports

仲有要睇清楚其他牌子既dual band router, 有d只提供100Mb port ...
JIMillim 發表於 2015-3-29 12:20

見到個Archer c2好似啱我用?

香港版totolink 2004 羅, 幾百蚊.....

回覆 6# mlovemusic

10/100一定唔岩你用架

實唔足速

剛搬新居轉咗老電500m,需要加個router行埋wifi. 想平平地淘一個totolink,一般使用唔改firmware適合香港用嗎 ...
mlovemusic 發表於 2015-3-29 11:16

使用緊ToToLink A2004NS嘅我,以個人經驗話俾你聽,就係佢個WiFi真係唔係太得………

樓主,你幾時聽過邊隻router要改firmware至適合香港用