[開箱] 大牛龜也要無線 PCE-AC56 簡單開箱

放假幾日幫左親戚砌新機,不過佢放左部機係房,但隻router要係出面,所以唸住幫佢買隻平平地既 TP-LINK PCI-E CARD,但佢想要個接受強D,佢部機係面向router,而且佢同個router中間都幾多雜物,張卡放係PATPAT位都可能影響到接收,所以最後穩陣D好少少買左牙石張卡,用開佢 D dual band router 幾好,而且貪佢有外置式天線同磁石設計吸住機頂用~

去到佢屋企SET番好個WIFI,完工

買張ac card但係行2.4GHz 300Mbps,ching 有d曬料喎...叫佢換埋隻router先...

買張ac card但係行2.4GHz 300Mbps,ching 有d曬料喎...叫佢換埋隻router先...
frankyfan 發表於 2015-3-30 13:19

個 router 都係用住先,因為佢地唔想換住,如果佢地要買實幫換N66U / AC66U,宜家抵玩

用手指會唔會更方便? 有舊天線

用手指會唔會更方便? 有舊天線
hkcnkc 發表於 2015-3-30 17:18

我之前都有唸過,但USB係朋友SET過好唔穩定,除非無PCI-E啦,如果唔係都用番網卡穩定D

CHING, 你去邊到買?
angelfish1025 發表於 2015-3-30 17:36

都係3C買,費事煩再格價

個天線有磁石都幾得意woo

呢隻真係堅好用,最正係佢條天線可以吸實個case,真係裝完就唔洗再理佢
我之前都買左,可惜部廠機得一條slot 仲插左usb3.0
權衡輕重只好放棄,買左netgear usb3.0 wifi 手指算

CHING ~~~ 3C 入貨咩價位 ?? @@