諗緊屋企室內裝唔裝femtocell好

兩三年前已經知香港isp有呢樣野
當時femtocell只有3G唔考慮
而家支援4G同Wi-Fi AP

有冇人有經驗?

兩三年前已經知香港isp有呢樣野
當時femtocell只有3G唔考慮
而家支援4G同Wi-Fi AP

有冇人有經驗? ...
冷 發表於 2015-4-1 12:36

係咪有得你裝先?另外,如果你間屋本來訊號就唔差,個femto會無用反而加大干擾。

係咪有得你裝先?另外,如果你間屋本來訊號就唔差,個femto會無用反而加大干擾。 ...
Brainstomer 發表於 2015-4-1 12:59

梗係有得裝先問
    何況呢樣野係有人同我提議
    可能我住高層, 一入室內會差D
    我最想改善係個 2600 LTE接收

google過都係台灣 大陸 外國既人裝多
     香港冇乜呢類討論

回覆 4# 167pk

femtocell功率好低
就算裝左我唔諗住開放比外人用
夜晚訓教自然關左去

其實詳細我未得閒去傾
初步知裝呢舊野唔難
我要再了解先落實裝唔裝

想問下﹐如何找到裝 femtocell 的資料?

即係﹐是不是可以向 isp / 電訊商申請安裝?

想問下﹐如何找到裝 femtocell 的資料?

即係﹐是不是可以向 isp / 電訊商申請安裝? ...
peter_chan 發表於 2015-4-1 13:55

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D4&page=4
    31,33

請問是否商業客才有?因我搬了新屋後無信號(1010),我手上有4個號碼

回覆 8# shingcheungtg

商業客都唔係話裝就裝

回覆 8# shingcheungtg

你今日提左我
    唔知係咪所有PCCW & CSL 頻譜都收到
    過幾日要問下