[操作疑難] 嬲 tv 條ADSL線可否用來上網?

請問嬲 tv 條線PKKW的「嬲」 tv 條ADSL線可否用來上網?
速度大慨多少Mbps?
謝謝~

TV 線上網,不如用電飯煲線仲好

可以
我都駁左兩隻router
佢派兩個IP
兩邊都可以800Mb (唔係同時測速)

TV 線上網,不如用電飯煲線仲好
kkfon 發表於 2015-4-6 22:50

ching唔好意思...我表達得唔好...

可以
佢派兩個IP
李忌廉 發表於 2015-4-6 22:54

8M定800M呀?唔好嚇人喎~~~

可以
佢派兩個IP
李忌廉 發表於 2015-4-6 22:54

請問ching係netxxgator同嬲tv係咪分開各自駁1個modem?定係只得一個modem分兩個services出嚟?

請問ching係netxxgator同嬲tv係咪分開各自駁1個modem?定係只得一個modem分兩個services出嚟? ...
sfij 發表於 2015-4-7 10:52

1個
HG8040
唔駁NOW TV
用黎駁多個ROUTER

https://www.google.com.hk/search ... ..0.0.0.uE8ljJM036I

1個
HG8040
唔駁NOW TV
用黎駁多個ROUTER
李忌廉 發表於 2015-4-7 11:02

先謝ching~
唔知有冇其他用ADSL的ching有冇試過上唔上到網?
[如唐樓用戶,會係上網netxxgator用一條線(一個modem) + 嬲tv另一條線(加多另一個modem)]
想知由嬲tv條線可否宜接駁上網...

now only又點有可能上到網 唔洗諗 倒既料都唔同

now only又點有可能上到網 唔洗諗 倒既料都唔同
ppoll 發表於 2015-4-7 12:01

「倒既料都唔同」
唔係好明,可否請ching指教吓?
thx