中國電信香港performance

如題,效果如何?

如題,效果如何?
evantkh 發表於 2015-4-9 23:28

即係咩?
香港連中國電信嘅速度?

回覆 2# mdws2002

中國電信在香港提供的服務

回覆  mdws2002

中國電信在香港提供的服務
evantkh 發表於 2015-4-10 00:07

中國電信係香港有提供甚麼服務?

回覆 5# kennylam777

個網冇寫價錢,知唔知大約幾貴?

回覆  kennylam777

冋平時上大陸網差好遠,個網冇寫價錢,知唔知大約幾貴? ...
evantkh 發表於 2015-4-10 09:39

不如你講清楚你要咩先再問。咩價錢?

回覆 7# kennylam777
第一句寫多左,已改番。
想講上網。

回覆  kennylam777
第一句寫多左,已改番。
想講上網。
evantkh 發表於 2015-4-10 13:57

寬頻就冇,專線的話係有,所謂CN2直連香港既專用中國接入頻寬資源都係有的,價錢唔公開的,有咁上下背景例如自己有個AS number先有得同CT Global傾Paid peering吧?

順帶一提,中國電信個route好得意,我試過有香港IP(外加中國電信CN2 peering)同大陸IP(BGP多線,upstream以聯通做主)既host各一。

由香港trace過去大陸,經既Router IP係202.97(中國電信ChinaNet), 但倒轉trace會見到中國電信一段係59.43(中國電信CN2)。

所以,trace route要兩邊做先準,最終結果用返single host ping time先講得埋。

用緊ct 既ipvpn, hk loop咪又係搵返local isp做