[操作疑難] ARUBA 93 AP 出現連結問題 (有片)

唔知點解個ARUBA 93 駁好晒lan線做ap

佢就硬系出唔到wifi,試過系其他樓層既port位又可以正常,一插1分鐘內就已經可以搜尋到wifi信號

但同時偏偏系自己需要工作個層接呢個ap就無發應

如下圖所以,正常接駁左會著晒3或4盞燈(正常個只係105),而家93呢只就唔得,希望有人幫到我

下面條片個只就93

https://www.youtube.com/watch?v=GStNci30n94

唔知點解個ARUBA 93 駁好晒lan線做ap

佢就硬系出唔到wifi,試過系其他樓層既port位又可以正常,一插1分鐘內 ...
魂.忠仔 發表於 2015-4-14 09:00

燈都唔著,會唔會係壞咗啊………?
另外想借帖一問,就係隻93似乎係支援802.11n嘅,但係點樣先可以set到佢行802.11n?
師兄知道嗎?

或者師兄有冇試過connect隻AP,睇下佢Wireless個function係咪已經著咗?

燈都唔著,會唔會係壞咗啊………?
另外想借帖一問,就係隻93似乎係支援802.11n嘅,但係點樣先可以set到 ...
mdws2002 發表於 2015-4-14 09:07

最衰佢係我做野個層既LAN PORT插左佢唔著 右邊個兩盞...

去左第二層唔洗加WIFI個層又正常使用=.=甘先吹脹

最衰佢係我做野個層既LAN PORT插左佢唔著 右邊個兩盞...

去左第二層唔洗加WIFI個層又正常使用=.=甘先吹 ...
魂.忠仔 發表於 2015-4-14 09:16

哈!哈!咁係條線問題?
個AP用Radius Server控制?

哈!哈!咁係條線問題?
個AP用Radius Server控制?
mdws2002 發表於 2015-4-14 09:25

= =但系佢唔用ap駁wifi router又正常喎

都唔知係乜問題....同埋而家唔知點樣可以link入只ap到睇個setting._.

仲研究緊......

= =但系佢唔用ap駁wifi router又正常喎

都唔知係乜問題....同埋而家唔知點樣可以link入只ap到睇個settin ...
魂.忠仔 發表於 2015-4-14 09:38

有冇試過電腦直駁,然後打「instant.arubanetwork.com」入唔入到?

有冇試過電腦直駁,然後打「instant.arubanetwork.com」入唔入到?
mdws2002 發表於 2015-4-14 09:51

你指直駁既意思係咪插個ENET個位,之後駁入電腦?

你指直駁既意思係咪插個ENET個位,之後駁入電腦?
魂.忠仔 發表於 2015-4-14 10:00

係啊。

睇你咁講個infar都唔似係你maint.
你偷雞插隻AP黎用架?