[操作疑難] HKBN BB1000 有否速度保證? 各 C Hing 上下載速又多少?

新裝BB1000, 自已試只有 7xx 上載, 6xx 下載, 大家有否這麼低?

夜晚 9:00 - 12:00 下載只有4xx, 是吾有問題?

已叫 C 若上來試, 用他之電腦 下載有 7 字頭!

HKBN BB1000 有否速度保證?

可否投訴?

HKBN bb1000冇8成速度保證
夜晚得4xx一D都唔出奇

HKBN bb1000冇8成速度保證
夜晚得4xx一D都唔出奇
KinChungE 發表於 2015-4-24 09:59

我見其它C Hing 上 / 下都快很多!

那其它如PCCW 又有否保證呀?

我見其它C Hing 上 / 下都快很多!

那其它如PCCW 又有否保證呀?
simonlorhk 發表於 2015-4-24 10:03

間間家用ISP既1000M都冇速度保證

PCCW 裝1000M 線會同你試去speedtest server, 正常會有700以上

間間家用ISP既1000M都冇速度保證
KinChungE 發表於 2015-4-24 10:04

CS 說沒有保證的, 但C 苦說內部旨引供他們試是要有650M 以上!

最不明是夜晚 9:00 - 12:00 有減速現像, 不知可否投訴?

不嬲bb1000都無速度保証,得 bb100 有。之前用bb1000 都係差唔多速度,講真唔好咩都投訴,你話次次都係得bb500 or bb100 溉速度就話啫

那 PCCW 又有否保証呀? 見其他 C Hing 上 /  下都有8xx - 9xx 超正!

你過左600Mbps一般就可以接受
繁忙時間,一層樓分左比其他人用以致降速,得返400Mbps都可以接受
正如上面班師兄講,1000M無速度保證
你快過500M就算數...
我平均網速都有700-800Mbps,無記錯連pccw都好似無保證
900Mbmps我係非繁忙時間都跑過,但係無意思...
pccw最近連大陸好似一般,有次我約朋友連上廣州跑速
我有35Mbps,佢pccw反而只係得13Mbps