和仔 1000M 上網疑問

剛剛收到 HKBN 打來要求續約
我同佢講太貴會轉去和仔
佢話和仔 1000M 光纖是到樓並非到戶獨享
而是整座樓分享

當有100戶用時會得番 10M
小弟公屋幾拾層屬高 如果有 500戶用和仔咪得番 20M

唔知是否屬實?

我同佢講太貴會轉去和仔
而是整座樓分 ...
ywringo 發表於 2015-4-25 21:33

我住果度三十幾層,一層八伙
剛試
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我同佢講太貴會轉去和仔
而是整座樓分 ...
ywringo 發表於 2015-4-25 21:33

你問番佢,你咁熟人地公司,你公司比唔比得足1000M我?我要肯定答案

回覆 3# NeTZoO

講句公道話佢HKxn真係俾凸左我wor(我裝500M)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

究竟是独享定是分享呢?

所有住宅寬頻一定係共享形式, 只有商業專線先有可能獨享

我申請係 1000M, 長期都係得咁多 ...

...
EOS 發表於 2015-4-26 11:21

唔係咁小呀?
我用緊HKBN 100M 多你好多倍

我用和記 1gb,任何時間 up/down 都超過 900 Mb/s,
私人屋苑,1梯8伙,40層高,即 320 伙人,如果係分享,唔通成棟樓得我一個用和記咁好

我用和記 1gb,任何時間 up/down 都超過 900 Mb/s,
私人屋苑,1梯8伙,40層高,即 320 伙人,如果係分享, ...
35OL 發表於 2015-4-26 11:43

即是 HKBN 員工老點

佢話佢地是獨享有保證
和仔是分享仲話1000M 成幢樓用可能得番幾M

...
EOS 發表於 2015-4-26 11:21

錯,100M寬頻係有速度保證+獨享