[操作疑難] 和記 1G 極速光纖寬頻服務

而家PCCW續約$298無任何優惠,所以想轉和記,有無兄弟可以分享下和記 1G 用後心得

而家PCCW續約$298無任何優惠,所以想轉和記,有無兄弟可以分享下和記 1G 用後心得 ...
jimie 發表於 2015-4-27 15:53

如果PCCW夠膽開$298嘅話,我好懷疑你個地址仲有無第二間覆蓋

幾好,速度ok,之前用bb100,轉和仔1G每月仲平$50,未計回了現金$300

如果PCCW夠膽開$298嘅話,我好懷疑你個地址仲有無第二間覆蓋

有HKBN, cable

請問幾錢月費

幾好,速度ok,之前用bb100,轉和仔1G每月仲平$50,未計回了現金$300
bbyubb 發表於 2015-4-28 02:48

有HKBN, cable
jimie 發表於 2015-4-28 12:21

咁點解唔考慮HKBN?你個地址最高得BB100?

BT都算chur得盡

T904@4200u via DSR-1000N

咁點解唔考慮HKBN?你個地址最高得BB100?

係,只有100,不過都會考慮用番HKBN, send 咗 request 俾和記,等覆

我都系HKBN PCCW只剩100M了,更高頻寬已冇PORT。

宜家考慮緊HKBN 100M OR HGC 1000M,最緊要PT冇問題能連到PEER同115/百度雲下載。請CHING帶路。

和記正話打嚟confirm咗了, $188, 下個月中裝,到時報告下