[討論完]論同家人交通嘅重要性,如果登記人唔是你

[fly]個265$ 500mpbs 24個月 3個月FREE
原本2015/07 月到期

因為人在台灣,4月PCCW打黎,我一個電話都沒聽
諗住7月翻香港先搞,順便轉翻200mpbs,因為人在台灣用唔到500mpbs o甘多

作日開chrome,見到個欠款通知,
於是我就裝翻個hkt mobile app 睇下情況
居然見2015/3 開始 嘅新約

睇清楚的,個hktv netvigator/now tv
(張約一直是用我老豆個名去搞嘅=
個mobile number 是我老豆手機,唔知是咪我老豆亂答續左約
但個 day time contact number
同     night time contact number
是我手機

,唔知可唔可以轉翻去200/300mbps

=====[/fly]

最緊要搞清楚份舊約幾時到期
同新約係邊個代你續先。

回覆 2# kchouse

無話代樓主續
day1開始張約已經唔係樓主名
冷靜期又過哂
我覺得樓主最好同登記人溝通下先
睇下係咪老電搵人打過比登記人續
如果無咁既既事既先再後續行動
hkt online cs果度填你個電話作用本身就不大 你唔係登記人
就算reach到你都好 你亦都無權去決定升plan降plan續約既事
sales為求做單 自自然然就會從另外途徑搵到登記人
我阿嫲條電話線就係用我名登記 每年renew老電都會好自然咁搵到我
因為佢地打去我阿嫲度無用  成日sell佢個爛鬼eye
sale到佢又如何 阿嫲佢無我資料
個sales點都要搵返我

HKBB同老電, 一般過左合約期係會直接keep舊plan服務再收"正價"費用
即係大約係收貴你一倍既自由約, 而唔會自動續約
有線單野之前, 好似已經立左法唔可以自動續

回覆 3# 留白兄

比你講中左

打電話鬧爆佢, 佢會cancel番的, 呢樣佢地做左至少十幾年...

回覆 7# pockchop

傻啦 比你咁嘈兩嘈就可以cut 咁和記雞保執左十世啦

打電話鬧爆佢, 佢會cancel番的, 呢樣佢地做左至少十幾年...
pockchop 發表於 2015-5-15 21:43

傻啦,我老豆經常有月份錢唔記得比,佢自己又唔知,我叫佢打上cs,cs口頭答應cancel翻一個月錢,實質沒做野。
注:因呢o的事,好似打左比cs 3次   
¥%&×(我覺得男cs比較可以忍受到,女cs聽親都好似唔耐煩   
用信用卡比錢真是可以煩小好多,次次因呢o的都家嘈xx

回覆  pockchop

傻啦 比你咁嘈兩嘈就可以cut 咁和記雞保執左十世啦
留白兄 發表於 2015-5-15 21:44

我試過得,  不過好多年前,  佢地做埋呢d嘢好心虛嫁...