"限速plan"

smartT

回覆 2# pandahk

1)Sun
2)CMHK
3)SMT

好似兔仔台都有做"限速plan"

不求速度或用量或通話分鐘, 除咗3, 仲有邊間? Thanks.
majorkt 發表於 2015-5-26 10:30

首先你係用咩電話???
3g定4g??
因為速度都有分別..
如果4g既話, 一定係cmhk, 3g就係smt..

Sun mobile會限速+fup..完全不用考慮...

回覆 5# charcsc2000

小弟用緊SUN 限速, 一年有多
之前一直行3G, 好慢, 同好多位收得唔好 (火車, 商場等, 機體:Note 3 LTE)
早排免費upgrade 左上4G 後, 快好多,
用OFCA測速可以有0.8Mbps, 而且以前成日收唔到既位都可以收得好好
長期可以保持4G signal, 同以前H+時不時跌落3G 甚至2G有明顯改善

唔肯定新客會點處理, 如果而家新join 都可以用4G 限速, 我會推薦SUN

回覆  charcsc2000

小弟用緊SUN 限速, 一年有多
之前一直行3G, 好慢, 同好多位收得唔好 (火車, 商場等, ...
dptinker 發表於 2015-5-26 15:02

係呀..佢地確係4g限速...
但而加新客要限2gb後玩fup...
而且價錢和cmhk一樣...我真係唸唔到點解仲要用佢...

首2GB:最高下載速度為384 kbps7
其後用量:流動數據傳輸速度將會被降低及限制,但上載及下載速度不會被施加限制低於128kbps。

好似兔仔台都有做"限速plan"
pandahk 發表於 2015-5-26 12:36

SUN咪就係以前嘅兔仔台囉

回復 1 #majorkt

Sun新約限2GB fup

應該Mnp轉3g 4g 儲值卡0.72Mbps LTE 無fup 比cmhk自己上plan更快

回復 6 #dptinker

無簽新約 無Fup 打死都唔好簽