有冇ching入左A5004NS??

http://www.secomputer.com.hk/pricelist.php

無意中係到搵到報價 $899 ,不過唔知有冇貨,等ching入手開箱

PS .自己係關鍵字打TOTOLINK/A5004NS搵

無意中係到搵到報價 $899 ,不過唔知有冇貨,等ching入手開箱

PS .自己係關鍵字打TOTOLINK/A5004 ...
yeungj4567 發表於 2015-5-27 10:14

A2004NS多人玩,純粹係因為其性價比,而非ToToLink呢個牌子……

回覆 1# yeungj4567

呢隻係用BOARDCOM BCM4708, 256M RAM同規格有華記、D記!
以上全部接近一仟、如果呢隻嘢做到500左右咁就性價比高啦
現在899個人覺得不值!

A2004NS多人玩,純粹係因為其性價比,而非ToToLink呢個牌子……
mdws2002 發表於 2015-5-27 10:32

正確來說,好多係玩a2004ns with iptime firmware

我係GMARKET搵,免運費隻隻都過千港旗
而且好似用5dbi天線,訊號應該好過 2004 用4dbi

正確來說,好多係玩a2004ns with iptime firmware
ip4368 發表於 2015-5-27 10:36

玩iptime firmware,只不過係因為iptime嘅firmware嘅效能較原廠嘅好,而且更新速度快。
但並不是因為iptime firmware而購買totolink A2004NS。

如$899, 好多 C Hing 會考慮其它大牌子!

$899不考慮

曾經拆過Totolink 嘅router, 底板quality可以用"山寨"2個字形容,

這價位真係有點貴, 同價不如買Archer C9。
老實講A2004NS之所以賣得完全因為Iptime firmware,
Totolink cn 嘅firmware可以話行得就算,背後完全無support team  
去 improve firmware,呢個品牌真係麻麻,唔靠Iptime firmware邊有咁好賣

回覆 9# 30624700

其實大部份幾百蚊嘅ROUTER都係咁上下!
倒不如買部平平地用到一年以上壞咗就買過部算啦!