[操作疑難] ZTE MF91S+ 開機只能用 3G

我係淘寶買左隻wifi 蛋,開機到依家都只係連到 CSL. 3G,有一刻好短暫見過有4G,究竟係咩問題?
點樣先可以lock 死4G??

有冇師兄幫到我?

入去后台未可以鎖4G

入去后台未可以鎖4G
千葉涼平 發表於 2015-5-28 00:27

較左手動反而搵唔到台。。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁>人手disconnect
設置>找網方式>要人手按應用一次(自動),之後才接駁到4G
跟全去返首頁connect

首頁>人手disconnect
設置>找網方式>要人手按應用一次(自動),之後才接駁到4G
跟全去返首頁connect ...
np2c 發表於 2015-5-28 01:41

thx 師兄,得左
但好似每次開機都要做一次

回覆 6# ivan929

我估要等 fw upgrade先 fix到,但唔知幾時會有
淘寶家都唔知點解會咁,我懶得返上去退,用住先

感覺zte既pocket wifi都係麻麻地
之前用過zte mf91,zte r212,
而家用緊y855,都ok
不過都係鍾意之前隻cm512多d

回覆 1# ivan929
師兄你係唔係插CMHK嘅SIM喺大陸用呀?
如果係,你個情況同我一樣、我都係要手動先上到4G、我諗呢個可能係由於你身處位置4G信號不穩定才自動跳咗去3G的!

回覆 9# watson852

應該唔係
我用one2free and cmhk 入落mf91+ 都要手動
但入落E589, 兩張SIM自動上左4G, 而信號係爆