家用4G上網問題《netvigator --> smt》

岩岩收到網上爬續約信,8m 24個月298/m,咩都冇得送。。。
獨市生意
考慮緊加入4g。。

爬過文好多ching用 router + aircard 320u

有小小問題想請教

1. 我見2012年已經有aircard 320u 開箱文,但到2015年仍然推介/多人買aircard 320u,請問佢無出新版本嗎?定係只有呢隻support 香港的LTE?

2. 除左aircard 320u,仲有無其他手指可以用在n66u裡頭?《打算用smt 4g》

thanks

anyone help pls?

岩岩收到網上爬續約信,8m 24個月298/m,咩都冇得送。。。
獨市生意
考慮緊加入4g。。

爬過文好多ching用 ...
earthruby 發表於 2015-5-28 18:14

我先問樓主一個問題,睇唔睇片,B唔BT?

mdws2002 發表於 2015-5-29 10:19

如果只係一般上網,不睇片,不BT,不大量上/下傳,一個幾GB的4G plan應該足夠
相反,如果多多野搞,家居寬頻係走唔甩

回覆 1# earthruby

你肯定 SMT 4G 收得好?

睇用量
我公司行緊呢個方法,約一年,速度一定好過老電3or8
我啲同事都係email多,平均一個月3GB

mdws2002 發表於 2015-5-29 10:19

會睇下youtube, 唔多
bt可能一個月2gb左右,主要都係dl返劇黎睇,片源又唔會要求bluray果d,而且我唔玩pt

另一問題係我屋企有幾個電視盒都要上網睇,小米同麥格
用netvigator成日都connect唔到,connect到都好慢,
由其係小米盒子,夜晚係無法子睇到~

我爬過文有ching話netvigator block左大陸video網,所以youku土豆果d好慢,唔知關唔關事呢

回覆  earthruby

你肯定 SMT 4G 收得好?
kevinckcheung 發表於 2015-5-29 12:18

我手提係用smt 4g,雖然屋企收唔爆,但用電話睇youku,youtube,都ok,甚至有時開personal hotspot黎upload file個speed都可以

如果只係一般上網,不睇片,不BT,不大量上/下傳,一個幾GB的4G plan應該足夠
相反,如果多多野搞,家居 ...
pc1668 發表於 2015-5-29 10:36

smt有無限上網plan,ching你覺得fup用唔過?

睇用量
我公司行緊呢個方法,約一年,速度一定好過老電3or8
我啲同事都係email多,平均一個月3GB

凸 ...
風十三 發表於 2015-5-29 13:19

我無實際評估過我一個月用幾多bandwidth
我用得最多流量應該係iptv,bt同睇片都好少~
就算睇,youtube d片都唔長,應該用唔到幾多流量既~
bt都係dl返劇黎睇,唔係藍光size,也唔玩pt。。。