連線數目限制?

係咁ge
我用緊windows 8.1, HGC,TP-link 841ND
咁就用住個wifi 全家用

其實一直都有問題
就係
如果我用smartget download 緊野ge時候
mega download 我會connect 唔到(不停load)
上網都會load慢左

就連我手機今早想connect去 one drive都唔得,
但係google play又可以 download到野

問題係
1. win 8.1 /TP link  係咪 有一個default ge connecting port number?
(因為俾smartget 用盡左,所以冇port 連出去??) 只係我只係開左一個task...  
-- 咁又有冇得搞??

不過如果只係windows 問題 咁我手機wifi 唔會connect唔到啊..
跪求神人

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係咁ge
我用緊windows 8.1, HGC,TP-link 841ND
咁就用住個wifi 全家用

其實一直都有問題
就係
如果我用sma ...
hkterry 發表於 2015-5-30 08:05

qos / 限速得吾得?

qos / 限速得吾得?
benny8888 發表於 2015-5-30 10:19

多謝師兄

岩岩我拔左個tp link
純插 modem
都係一樣

唔知係唔係死人HGC set左 limitation

多謝師兄

岩岩我拔左個tp link
純插 modem
都係一樣

唔知係唔係死人HGC set左 limitation ...
hkterry 發表於 2015-5-30 10:26

ooo... 如果吾插隻tplink都系咁就難搞d,,smartget有無連線數set??

btw ching ur modem is HG8045??

ooo... 如果吾插隻tplink都系咁就難搞d,,smartget有無連線數set??

btw ching ur modem is HG8045? ...
benny8888 發表於 2015-5-30 10:36

好似冇咩特別
係HG 620
佢本身有一個wifi???
(我翻開個底見到.________. 佢好似有wifi)
只插佢,然然192.168.1.1.......fail
入唔到setting 可能HGC 冇俾wifi serive我

好似冇咩特別
係HG 620
佢本身有一個wifi???
(我翻開個底見到.________. 佢好似有wifi)
只插佢,然然192.1 ...
hkterry 發表於 2015-5-30 11:04

下載同一般果版系點架,,,, HG620 , help u search search sin

回覆 6# benny8888

我做咩會print upload 果版

thanks!!

回覆  benny8888

我做咩會print upload 果版

thanks!!
hkterry 發表於 2015-5-30 11:27

睇個款又無得轉連線數咁應該吾關事ar,,, ching有無試過bt 會吾會都上吾到網??

睇個款又無得轉連線數咁應該吾關事ar,,, ching有無試過bt 會吾會都上吾到網?? ...
benny8888 發表於 2015-5-30 11:33

我試過BT
BT又可以用到mega wo  ""

好鬼奇怪""
唔知係咪 bt 連ge port 唔夠多啦

我試過BT
BT又可以用到mega wo  ""

好鬼奇怪""
唔知係咪 bt 連ge port 唔夠多啦 ...
hkterry 發表於 2015-5-30 11:36

ooo wait , forget ask u 你100m plan 來?? bt ok then 應該吾關連線數事la