[操作疑難] 村屋4G/3G router推介

小弟剛搬入元朗村屋
諗住用SIM卡插入Router上網
有冇咩抵玩router可以推介

想問下唔買USB上網手指
用4G電話microUSB線插TP-Link TL-MR3420 或 netgear wndr3800
得唔得?

想問下唔買USB上網手指
用4G電話microUSB線插TP-Link TL-MR3420 或 netgear wndr3800
得唔得? ...
飛云123 發表於 2015-6-15 12:15

都得, 但要FLASH HUNTSMAN FIRMWARE 手機要active 左USB TETHERING之後就OK

回覆 5# mkboy76

THX
有冇多D資料或教學?

回覆  mkboy76

THX
有冇多D資料或教學?
飛云123 發表於 2015-6-15 12:38

http://ofmodemsandmen.com/supported.html

huntsman 已經係舊D 既VERSION, 最新係FUNNYWEB

download 返部機個VERSION 用番原裝ROUTER PAGE UPGRADE 就OK
還原做原廠FIRMWARE 都算方便

但你長用我就唔建議你用4G 手機, 買番隻手指插啦

不過問題係, 而家除左SMT 4G 有真無限之外仲邊度有無限PLAN 呀, CSL 果D 都行左FUP 6G 喇

huntsman 已經係舊D 既VERSION, 最新係FUNNYWEB

download 返部機個VERSION 用番原裝ROUTER PAGE UPGRA ...
mkboy76 發表於 2015-6-15 12:45

FUNNYWEB?
請問邊到可以下載?

FUNNYWEB?
請問邊到可以下載?
eiji_toe 發表於 2015-6-15 12:52

sorry, funnelweb 先岩, 係huntsmen 新version,

我純粹搵隻有得插LAN頭的蛋仔加個switch或者用無LAN頭的蛋仔加個可以支援WISP router就算