[測試] .【村屋新希望?】定係【一場歡喜?】

最進發現有地盤搞鋪緊水管同電線
唔知道係唔係有新希望呢?

HKC 好似唔關家用寬頻事。。

固網電話 通常都會有埋寬頻吧?
Smartone 已經由固網電話入手去寬頻

回覆 3# jukeqq2002

smartone 無固網基建
佢嘅"固網"電話只係一個插sim card 嘅室內無線電話
佢嘅"寬頻"都係同HKBN 租線

最進發現有地盤搞鋪緊水管同電線
唔知道係唔係有新希望呢?
jukeqq2002 發表於 2015-6-16 10:10

我之前都見過呢張POST, 但唔知係唔係堅攪寬頻?

係就正啦, 當人人用緊500M上網, 村屋仲係用緊8M :(

回覆  jukeqq2002

smartone 無固網基建
佢嘅"固網"電話只係一個插sim card 嘅室內無線電話
佢嘅"寬頻"都 ...
spadeace 發表於 2015-6-16 12:17

佢舖發射站都要SET自己條路番公司丫麻~

佢舖發射站都要SET自己條路番公司丫麻~
NeTZoO 發表於 2015-6-16 14:20

呢個世界有樣野叫做「租線」

事實係除了觀塘區有人搵到數記的沙井外﹐其他地方都無人發現數記的沙井。

我之前都見過呢張POST, 但唔知係唔係堅攪寬頻?
derektang 發表於 2015-6-16 13:40

直覺上只係一間公司負責做定地底膠喉網﹐以便進行日後的拉線。

即係﹐一間工程公司做一塊地開發之前的前期工作。

係就正啦, 當人人用緊500M上網, 村屋仲係用緊8M :(
feli 發表於 2015-6-16 13:42

其實好多樓就時地底裝左光纖..
但拉線問題已經搞死好多師傅...

我個大廈都有光纖先.但佢要我拉明線入屋..
我已經唔駛唸..