請推介wifi 蛋

我上年去日本,用部sony t2 ultra @ 聯通日本咭放wifi 比iphone 5s 同samsung grand neo,d 電去得好快,5 分鐘會唔見10% 電

請問如果用wifi 蛋,會唔會好好多?

有冇好介紹?

thanks!

回覆 1# ronan

如果祗用3G,買隻華為E5330啦,$3XX,可用六個小時左右,
用埋4G就華為E5372,$7XX,我2隻都有,可用六個小時左右,
建議用華為,佢有個app,set APN,開網卡漫遊,計住data用量等,非常好用,
我出埠就一定加埋尿怨,早出晚歸全日用冇問題.

5min 無10%明顯係部電話有問題啦......

如只要3G-華為E355
無電量限制,因為直插USB囉電,我用小米5200由朝早出酒店用到食完晚飯番酒店,我個用大米電24小時長開都無問題

回覆  ronan

如果祗用3G,買隻華為E5330啦,$3XX,可用六個小時左右,
用埋4G就華為E5372,$7XX,我2隻都有,可 ...
big138 發表於 2015-6-21 01:32

請問六小時是否已經包括idle?

我頭先用部lg pro 2 放wifi 比部iphone 5s 用,起連續睇網頁的情況下,上網3 mins 會唔見1% 電

回覆  ronan

用埋4G就華為E5372,$7XX,我2隻都有,可 ...
big138 發表於 2015-6-21 01:32

x2..小弟係e5372t...10個小時..
去旅行早出晚歸完全沒問題, 仲要可以換電..

x2..小弟係e5372t...10個小時..
去旅行早出晚歸完全沒問題, 仲要可以換電..
charcsc2000 發表於 2015-6-22 11:12

10hrs,仲有得換電,真係好吸引

Y855

10hrs,仲有得換電,真係好吸引
eiji_toe 發表於 2015-6-22 12:42

10HRS個隻唔SUPPORT中移TD..
不過我返大陸都係用聯通多...D卡平D, 哈~

講到幾個鐘都好, 因為我自己例子係10AM-10PM , 12HRS, 所以舊電6定10個鐘都係要換電.