[操作疑難] HKBN 1000M 百度問題.

我剛剛琴日UPDATE左HKBN 1000M
因為價錢所以UPGRADE左.
100M -> 1000M

不過唔知點解用百度有D 古怪.
我好似之前都未見過呢個問題既.

就係響百度個網: http://pan.baidu.com/xxxxx
之後就DOWNLOAD一樣野.
速度就好慢啦. 得20-500kB/s
同埋就會DOWNLOAD幾秒就停幾秒.之後又DOWNLOAD幾秒又停幾秒..一直係咁LOOP到DOWNLOAD完.

唔知有冇CHING有呢個問題呢?
我係用OSX 10.10 - SAFARI

Thanks

回覆 1# kng2003

用bootcamp 或 parallels 行windows ,百度云管家(就算唔比錢做會員都快過用safari)
http://www.hkepc.com/forum/redir ... 94&pid=33564082
ps:我做左會員

回覆  kng2003

用bootcamp 或 parallels 行windows ,百度云管家(就算唔比錢做會員都快過用safari) ...
ed1 發表於 2015-6-30 17:23

我已經係會員喇.用果個SOFTWARE都好似係咁.
我用FOLX 黎試下都係咁.
唔知係唔係我個NETWORK問題..
因為星期日先轉左100M->1000M  IP都唔同左 210.xxx.xxx.xxx 之前係123.xxx.xxx.xxx

有無改dns?

我已經係會員喇.用果個SOFTWARE都好似係咁.
我用FOLX 黎試下都係咁.
唔知係唔係我個NETWORK問題..
因為星 ...
kng2003 發表於 2015-6-30 17:28

樓主都係用VM裝Windows黎行百度雲啦,無謂浪費左個會員,網頁版跟本唔會幫你加速,況且OS X冇百度雲客戶端

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有無改dns?
ed1 發表於 2015-6-30 17:34

無改過野呀
佢裝完就試左ofca
就係咁喇。

試下用openDNS 或google dns,我pccw 用opendns好夾,唔知hkbn夾唔夾