[操作疑難] SMTone 家+電話

事緣我婆婆俾封信我睇,原來佢屋企電話係用緊PKKW 既EYE plan……唔知點解佢會用……因為佢係連來電顯示都唔使既……算,總之個約就完,我想同佢轉去第二度同轉個號碼落我名,唔想佢俾人呃用埋d無需要既野。

想轉個號碼去SMT用個家+電,請問有無師兄自己或者識人住順天個頭,有用過呢個家+電又收得可以既?

唔該晒!

P.S. 婆婆無用平安鐘

有沒有安平安鍾...因為好似有平安鍾就要固網才OK

有沒有安平安鍾...因為好似有平安鍾就要固網才OK
edward08hk 發表於 2015-7-7 06:14 PM

無用平安鐘,謝師兄!

順天要平用和仔,話哂真固網
剛剛續左2年約,平均48/月包哂所有vas,
如果只需基本好似43

NWT NetTalk 用緊唔錯

同類選擇仲有 CMphone

(不過屋企本身要有寬頻)

HKBN 個家居固網得唔得?

數記係用流動網絡的﹐兼且要用數記部電話﹐出街買唔到。

其他固網商﹐都係用自備普通電話﹐對於老人家可能較易使用。
(數記部電話要按完number 後﹐同手機一樣要接send的)

基本上﹐邊一間有線(服務)﹐價錢又平﹐已經可以使用。

至於回網號碼飛線服務﹐對於用家係長者﹐唔好攪太多野啦。

數記係平既  接收都OK  部機又夠大聲
最大問題係一定要用佢部死人垃圾機,唔可以用其他電話  
而粒死人電每半年左右就打柴要換
如果真係純粹KEEP電話 加上唔介意成日買新電芯  就用數記啦

而粒死人電每半年左右就打柴要換
如果真係純粹KEEP電話 加上唔介意成日買新電芯  就用數記啦
pang1987 發表於 2015-7-9 09:51 PM

電要自己買定叫數記換定點?

電要自己買定叫數記換定點?
TH30 發表於 2015-7-9 23:00

自己處理﹐2粒/3粒普通 AA/AAA 差電﹐各大電器鋪及家居用品店都有的賣。

自己處理﹐2粒/3粒普通 AA/AAA 差電﹐各大電器鋪及家居用品店都有的賣。 ...
peter_chan 發表於 10-7-2015 09:52 AM

舊款先係aaa  依家嗰啲用無線電話專用電  一包綠色有條電線嗰隻  出去買 搵數記買都得