[操作疑難] A6210 detect 唔到r7000

我新買左netgear R7000 同 A6210, 電話,平版同舊wifi adapter 都detect到R7000, 但A6210 detect 唔到R7000, 其他router又detect到, 請問有什麼辨法解決?

我都用緊R7000 同 A6210,
無配對上問題。

裝咗Driver?
尋找無線網絡有沒有出現其他SSID?

我都用緊R7000 同 A6210,
無配對上問題。

裝咗Driver?
尋找無線網絡有沒有出現其他SSID? ...
charles2047 發表於 2015-7-12 20:43
Wi-Fi內有地區選擇

裝咗Driver?
尋找無線網絡有沒有出現其他SSID?

Driver 有裝最新的
R7000 都係最新firmware

其他router SSID又detect到

Driver 有裝最新的
R7000 都係最新firmware

其他router SSID又detect到
vsaturn 發表於 2015-7-12 20:52

試吓直接填上SSID同password連唔連到?

Wi-Fi內有地區選擇
octopusman 發表於 2015-7-12 20:45

邊度

試吓直接填上SSID同password連唔連到?
charles2047 發表於 2015-7-12 20:55

試過唔得 用 "n" 又唔得...

試過唔得 用 "n" 又唔得...
vsaturn 發表於 2015-7-12 20:59

Disable 5GHz, 只放2.4GHz. (N都可以是5GHz)
放近一點Router, 三米以內無阻隔下。
Reboot router又試吓。

咁都仲搵唔到,又真係太神奇了。

Disable 5GHz, 只放2.4GHz. (N都可以是5GHz)
放近一點Router, 三米以內無阻隔下。
Reboot router又試吓。 ...
charles2047 發表於 2015-7-12 21:05

試晒都係唔得..

改左router SSID 就search到2.4g

但5g都係搵唔到