住村屋,究竟可唔以用儲值卡用router 裝IP cam呢?

請ching指點,因已買咗router 但整唔到!!!

數記應該得

唔該ching, 我買咗張中聯通試過唔得, 請問數記嗰張有無特別名(因為太多呢啲卡)? 同埋係咪因為視乎張咭可唔可以P2P呢?

唔該ching, 我買咗張中聯通試過唔得, 請問數記嗰張有無特別名(因為太多呢啲卡)? 同埋係咪因為視乎張咭可唔 ...
kwongsir 發表於 2015-7-27 10:33

數記應該得$48 card, 2 day change once.
4g unlimited speed, no block p2p, use internet app to get real ip

數記應該得$48 card, 2 day change once.
4g unlimited speed, no block p2p, use internet app to ...
暴力乂狗仔 發表於 2015-7-27 11:18

要包tethering的卡或者modem卡先用到internet做apn的。

ching, 有無有關既介紹呀? thx.....

ching, 有無有關既介紹呀? thx.....
kwongsir 發表於 2015-7-27 14:22

我冇idea,因為一定要有public IP或者設備支援P2P而ISP允許。

而家d mobile network 無真ip丫麻,你點port forward!

有人話數記改用某一個apn就有真ip,呢個就問番其他ching了~

而家d mobile network 無真ip丫麻,你點port forward!

有人話數記改用某一個apn就有真ip,呢個就問番其他chi ...
NeTZoO 發表於 2015-7-27 14:52

要包tethering或者modem plan先得
1010之前有,現在唔知仲有冇

有人話數記改用某一個apn就有真ip,呢個就問番其他chi ...
NeTZoO 發表於 2015-7-27 14:52

以前試過數記儲值卡用internet做APN,可以拎到Public IP,依家唔清楚,樓主可以試下