請問smartone 4G 444 fup plan可唔可以用喺pocket wifi

本身諗住今日去上台
點知個staff話有條款寫明凈係俾手機用
d pocket wifi 同 ipad 用check到嘅話會上唔到網
仲話呢條條款係呢個半月左右先有
要喺d pocket wifi 同pad到用要上10g 先有fup 果隻plan
俾佢嚇嚇我就縮左 無上

我想問:
1. 呢條只限手機的條款係咪之前無
2. 假如呢條條款真係近期嘅 咁有冇喺有呢條條款之後先上台
嘅CHing 放緊落隻pocket wifi用 同有無出問題

好簡單,上plan,然後用手機分wifi。

好簡單,上plan,然後用手機分wifi。
kwongoc_1016 發表於 2015-7-28 21:17

問題就是打算放入 b593 當寬頻用的

印象一路都係話個plan係比手機用
唔係比其他裝置用,
不過舊時有c hing都話插pocket wifi用係無問題

eiji_toe

印象一路都係話個plan係比手機用
唔係比其他裝置用,
不過舊時有c hing都話插pocket wifi用係無問題

eiji_ ...
eiji_toe 發表於 2015-7-28 21:26

首先 thx 回答
但係個staff話呢條條款係呢個半月先有嘅
要比ipad果D用要上另一隻無電話號碼嘅plan 果隻要10G才能再加FUP要成5xx
以我自己之前(2-3個月前)問過
果陣時無電話號碼果隻plan無限係仲平過有電話號碼嘅
所以真係改左要你再俾貴D唔奇

smartone有呢d條款都唔出奇
舊時d ipad plan都唔可以係蛋度用

smartone有呢d條款都唔出奇
舊時d ipad plan都唔可以係蛋度用
mrrrwhat 發表於 2015-7-28 23:35

睇番smartone 以前D德行就知佢有D咁嘅條款好正常
不過就唔記得以前係咪有 呢條 同埋想知 到底仲可以不以用呢個plan嚟 放落隻b593
喺屋企當寬頻用

昆你呀佢,簡返流 動 裝 置計劃就OK
冇通話重平D,39X$/月

昆你呀佢,簡返流 動 裝 置計劃就OK
冇通話重平D,39X$/月
林洋2 發表於 2015-7-29 09:17

流動裝置計劃現在要10G的才能加FUP
做不到39X/M了

嘩,咁真係好貴,用唔起成500幾
唯有買部4G手機當WIFI蛋用,
不過可能遲D加多條手機唔可以分享WIFI就屙拔甩