今朝無聲無色地升左 1000M (8月8號更新: 成功換左部 8040H )

更正一下

返工前小試一下,  分別用

IE  (好少用)
FireFox  (好少用)
Chrome  (常用)

去返 P屍屍 個網 ,  用返 hong Kong Server 測試

IE             Down 790~800  /  Up 850~900
FireFox    Down 750~790  /  Up 800 ~ 850
Chrome   Down 650~700  /  Up 700~750

原先 200M 的時候幾乎可以行足, 平均都有 U 190 / D 190

已經行梗 SSD
可能我唔係 i7 級 CPU   (AMD 中級 CPU)
所以行唔足.

今晚先出圖.

洗唔洗 call Cfu 上黎 check 呢?  

IE 乜都冇原來最快  

下圖係剛剛試出的結果 ,    Modem有 重開 過

IE

FireFox

Chrome
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用iperf試

1000M唔足是常識吧

1000M唔足是常識吧
KinChungE 發表於 2015-7-29 10:40 AM

我知係會唔足,  要睇好多因素,    有  800M Down 都好滿意

不過估唔到最雞係 Chrome .....

我知係會唔足,  要睇好多因素,    有  800M Down 都好滿意

不過估唔到最雞係 Chrome .....  ...
wahwah 發表於 2015-7-29 10:45

1000M間間都冇速度保證

不過估唔到最雞係 Chrome .....  ...
wahwah 發表於 2015-7-29 10:45

Chrome我去到8xx wor~

請問用甚麼router?

請問用甚麼router?
tchak64 發表於 2015-7-29 02:28 PM

冇其他任何 router  ,   只有一個 P屍屍提供的  8045 router

Chrome我去到8xx wor~
frankiepoon 發表於 2015-7-29 11:55 AM

關唔關個 Chrome 太多野事?    清下佢會好D?