去新加坡旅行,買那張數據咭好呢?請俾意見,謝謝!

只上過中國移動和CSL 網頁睇過,大約$200-$250,新加坡是否只用到3G網絡?還有其他好些嗎?

c兄,錯區喔

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

多謝c兄指教

去到星加坡7仔, 買張當地的PREPAID SIM, 哩排有PROMO, 送100GB 4G數據, 5日有效係SG$15, 我四日用左2GB左右, 已經狂打卡, 狂UPLOAD相片, 臨訓又睇YOUTUBE又聽光頭頂, 都用唔晒, 千奇唔好係香港買定過去咁傻!
M1
Singtel
Starhub

去烏節路ORCHARD ROAD的7仔, 大把有得賣, 而且SINGTEL總部係ORCHARD ROAD, 7仔買唔到, 就行去總部地下買 (1分鐘路程), 記得要帶PASSPORT買PREPAID SIM.

回覆 4# enmanhk
謝謝 c兄, 想問下香港的手機可用到這處的4G數據嗎? 我想用手機Share數據俾屋企人

回覆  enmanhk
謝謝 c兄, 想問下香港的手機可用到這處的4G數據嗎? 我想用手機Share數據俾屋企人 ...
tlshum 發表於 2015-7-30 22:52

星加坡4G頻道一樣

Orchard Road地標Ngee Ann City地庫有SingTel,Paragon地庫有M1,至於StarHub就係ION Orchard

3個商場都係好近

via HKEPC Reader for Android

Chinatown point 唐城坊二樓都有 singtel 專門店,可在此買 15蚊 prepaid 咭,職員會幫你 set 埋,仲可以上三樓天宇買埋門票

Chinatown point 唐城坊二樓都有 singtel 專門店,可在此買 15蚊 prepaid 咭,職員會幫你 set 埋,仲可以上 ...
AndyTang 發表於 2015-7-31 11:38

Starhub 係唐城坊地下都有, Bread Talk 隔離

Starhub 行前少少有部LIFT, 按3/F, 一出就係天宇旅遊

到當地 唔好去機場買 去市區搵間便利店買15蚊singtel卡 入面有18蚊
可以用7蚊開通7日1GB上網 唔夠可以再開1GB
計返港紙都係70蚊 千祈唔好喺香港買 貴好多
呢張singtel卡寫3G但實制上到4G, 香港手機用到

到當地 唔好去機場買 去市區搵間便利店買15蚊singtel卡 入面有18蚊
可以用7蚊開通7日1GB上網 唔夠可以再開1 ...
warren10hk 發表於 2015-8-2 21:20

機場都有呢款singtel卡賣